Caută
Close this search box.

Iniţiativa „Fără penali în funcţii publice” ar putea duce la referendum. Ce va face Iohannis

Fără penali

Iniţiativa „Fără penali în funcţii publice” este la un pas să între în Parlament. Membrii USR au depus iniţiativa la Curtea Constituţională, împreună cu 850.000 de semnături validate și speră să ajungă la referendum.

După şase luni de campanie, USR vrea referendum pentru „Fără penali în funcţii publice”. Speră să găsească un aliat important în preşedintele Klaus Iohannis.

„Am prezentat președintelui că s-ar putea să se susțină acest referendumul pentru inițiativa Fără Penali care să devină el în sine referendumul pe justiție.

Președintele a spus că e deschis la acest subiect, a spus că ia în considerare și susținerea prin mesaj în prima etapă și apoi prin alte instrumente a acestei inițiative”, afirmă Dan Barna, președinte USR.

Membrii USR se bazează şi pe sprijinul celorlalte partide din opoziţie.

„Atât eu, cât şi colegii mei am semnat această initiativă cetăţenească. În mod garantat parlamentarii Partidului Naţional Liberal vor sprijini aceste demersuri şi ne vom implică în a încerca să convingem individual şi parlamentari din majoritatea guvernamentală”, spune Ludovic Orban, președinte PNL.

„Mi se pare o chestiune de minim bun simţ că om politic să fii solidar cu un asemenea demers. România nu poate rămâne captivă în jurul unor interese ce izvorăsc din dorinţa unor oameni politici corupţi şi ahtiaţi de putere”, spune Eugen Tomac, președintele PMP.

Nu se ştie însă dacă se vor obţine suficiente voturi în Parlament pentru modificarea Constituţiei, pentru care este nevoie de votul a două treimi din numărul total al parlamentarilor, potrivit digi24.

Inițiativa „Fără penali” prevede că persoanele care au condamnări penale definitive să nu mai poată ocupa funcţii în instituţiile de stat.

FOTO: Pagini Romanesti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri