Caută
Close this search box.

Inundațiile din Mallorca ucid cel puțin nouă persoane și alte șase sunt date dispărute

Cel puțin nouă persoane, inclusiv doi britanici, au murit, iar mai multe persoane au fost date dispărute după inundațiile de pe insula spaniolă Mallorca, informează BBC.

Un val uriaș de apă noroioasă a înghițit orașul Sant Llorenç des Cardassar, în estul insulei, după ce un râu a spart malurile după ploi torențiale. Vehiculele au fost spulberate după ce apa s-a revărsat pe străzile înguste.

Armata spaniolă a mobilizat mai mult de 100 de lucrători de urgență precum și câini dresați pentru a ajuta la eforturile de salvare.Insulele vecine Ibiza și Formentera au fost puse în alertă, pe măsură ce furtuni puternice se îndreaptă spre ei.

Cine sunt victimele?

Un purtător de cuvânt al guvernului spaniol a declarat miercuri agenției de știri AFP că numărul morților a crescut la nouă și alte șase persoane sunt date dispărute. Printre victimele identificate în Sant Llorenç des Cardassar au fost un cuplu britanic, care a fost măturat în timp ce călătorea într-un taxi, rapoartează „El Pais”. Șoferul rămâne dat dispărut, adaugă ziarul. Biroul de Externe al Regatului Unit a declarat că „solicită urgent actualizări” din partea autorităților spaniole ca urmare a informațiilor despre inundațiile devastatoare.

În oraș au fost uciși încă doi localinici împreună cu alte trei victime care au murit în orașul de coastă – S’illot. Serviciile de urgență au declarat pe Twitter că o nouă victimă a fost găsită moartă – dar nu a confirmat circumstanțele.

Zona a fost lovită cu mai mult de 20 de cm de precipitații în doar câteva ore marți, potrivit agenției meteorologice spaniole Aemet.

Un înalt oficial de la biroul primarului din San Llorenç a declarat unui post de radio local că mai mult de 180 de litri de ploaie au scăzut în doar două ore, descriind situația ca un „dezastru“.

Ce eforturi sunt depuse pentru a ajuta oamenii?

Un guvern regional declară că aproximativ 400 de muncitori de urgență lucrează pentru a-i găsi pe cei dispăruți și pentru ai ajuta pe cei afectați de inundații. „Ceea ce este cel mai urgent acum este să găsim persoanele dispărute și să răspundem preocupările rudelor și tuturor vecinilor”, a declarat prim-ministrul Pedro Sanchez în timp ce vizita zona miercuri. El trimisese mai devreme mesaje de condoleanțe rudelor victimelor, iar parlamentul spaniol a ținut și un minut de tăcere.

În decembrie 2016, sudul Spaniei a fost lovit de vreme severă, ceea ce a dus la inundații generalizate și la mai multe decese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri