Caută
Close this search box.

Ionuț Negoiță, fă un gest nobil și un mare bine clubului: dă-te afară singur de la Dinamo !

robert negoiţă

Așa cum MagnaNews a scris în repetate rânduri, dezastrul de la Dinamo atinge dimensiuni apocaliptice. Echipa din Vitan (pentru că din ”Ștefan cel Mare a plecat de mult) a ajuns în mod neverosimil pe locul 12, loc de baraj la retrogradare. Iar degradarea imaginii unui club-simbol al fotbalului românesc este fără precedent.

Recent, unul dintre cele mai mari simboluri dinamoviste ale ultimilor 25 de ani, Ionel Dănciulescu, omul care a marcat pentru Dinamo peste 350 de goluri (!), și-a dat demisia și a fugit din Vitan mâncând pământul, total dezamăgit fiind de ceea se întâmplă acolo.

Fostul director general se alătură astfel unei liste dramatice și foarte lungi de glorii dinamoviste, care pleacă de bună voie de la club (după ce trec prin niște umilințe greu de descris) sau care, mai rău, sunt date afară pe ușa din dos de cel mai slab patron de fotbal care ar putea exista în România, Ionuț Negoiță. Patron care, desigur, e criticat vehement din toate părțile dar care n-aude, n-a vede, având obrazul la fel de gros pe cât de subțire îi este cunoașterea fenomenului fotbalistic. Și sportiv, în general.

Așa cum arată prestigiosul cotidian Gazeta Sporturilor, Negoiță a adus, din 2013 încoace, numeroase foste glorii dinamoviste, în diverse funcții, după care n-a avut altă grijă decât să îi îndepărteze pe acei oameni în condiții dintre cele mai umilitoare. Și, desigur, fără (prea multe) explicații.

Iată o listă incredibilă, prezentată de GSP, a celor folosiți o vreme de Negoiță, iar apoi ”făcuți să plece”, dați afară și batjocoriți fără perdea, sub ochii publicului larg: Ion Pârcălab, Dudu Georgescu (fosta ”Gheată de Aur” a Europei), Gheorghe Mulțescu, Ionel Augustin, Ioan Andone, Mircea Rednic, Lică Movilă, Florin Bratu, Dănuț Lupu, Flavius Stoican, Adrian Mihalcea, Florentin Petre și, ultimul pe listă (deocamdată), Ionel Dănciulescu ! Neverosimil, nu-i așa ?

Evident, aceeași soartă va avea – e doar o chestiune de timp – și actualul antrenor principal, Claudiu Niculescu. Rețineți asta și urmăriți cu atenție. S-ar putea, cum se spune în fotbal, să nu îl mai paltonul pe la Dinamo. Că de ouă roșii sau miel nici nu poate fi vorba, e cert. Până la ouă roșii va fi dat afară și succesorul lui ”Clau Gol”.

Și atunci? Și atunci nu există nicio soluție. În cel mai fericit caz, clubul ar putea fi vândut, dar pare-se că nimeni nu mai este interesat de așa ceva. Va urma, probabil, o disoluție mai mult sau mai puțin lentă, cu insolvență (a mai fost), faliment sau de-a dreptul desființare, în genul Oțelul Galați, Unirea Urziceni, Petrolul, Farul (între timp reconstruite) și multe altele.

Dar ca mai bună soluție, de departe, ar fi alta. Ionuț Negoiță, de ce nu faci un gest (cu adevărat) nobil, un mare bine pentru club: dă-te afară singur. Nici idee nu ai câtă lume ar fi fericită și cât de mult bine ar veni pentru toți, inclusiv pentru dumneata și indiferent cine ar prelua echipa, temporar sau definitiv ! (foto stireazilei.ro)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri