Caută
Close this search box.

IPS Teofan, în faţa a zeci de mii de credincioşi veniţi la moaştele Cuvioasei Parascheva: Este un balsam peste durerea şi tristeţea de la referendum

sfânta parascheva

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan, a spus, duminică, în cuvântul rostit după Sfânta Liturghie, că tot ce se petrece la Iaşi de Sfânta Parascheva este ca „un balsam peste durerea, tristeţea şi rana” de la referendumul de săptămâna trecută.

”Vom duce şi unii, şi alţii crucea cea grea a consecinţelor care decurg din nevalidarea referendumului închinat căsătoriei şi familiei”, a spus IPS Tofan.

În cuvântul rostit în faţa celor peste 30.000 de credincioşi prezenţi la Sfânta Liturghie de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, IPS Teofan le-a cerut iertare celor care nu au fost la vot, întrucât argumentele bisericii poate nu au fost suficient de convingătoare.

”Tot ce se întâmplă aici la Iaşi este ca un balsam peste durerea, tristeţea şi rana pe care am avut-o cu o săptămână în urmă. Mulţumim celor care săptămâna trecută au înţeles că este bine să mărturisească valorile de nezdruncinat ale familiei.

Celor care nu au fost la vot le cerem iertare, noi, oamenii bisericii. Poate viaţa noastră, cuvântul nostru nu au fost atât de convingătoare, glasul nostru nu a fost atât de puternic şi au ascultat alte voci, care i-au dus pe alte tărâmuri.

Acum vom duce şi unii, şi alţii crucea cea grea a consecinţelor care decurg din nevalidarea referendumului închinat căsătoriei şi familiei. Vom duce împreună această cruce nădăjduind că Dumnezeu ne va ajuta în cele din urmă s-o purtăm în pofida greutăţii ei.

Căci este bine să recunoaştem şi să mărturisim că, deşi am avut o atitudine diferită unii faţă de alţii vizavi de referendum, aproape toţi românii – şi cei care au fost la vot, şi cei care n-au fost – ştiu că doar un bărbat şI o femeie se pot căsători.

Să-l rugăm pe Dumnezeu să ne apere, să ne păzească, să ne ocrotească cu mila sa cea bogată”, a afirmat IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, potrivit News.ro.

Peste 120 000 de mii de pelerini s-au închinat la moaştele Sfintei Parascheva. Credincioşii veniţi la Iaşi au stat la coadă şi 10 ore.

Pelerinajul la Sfânta Cuvioasă Parascheva este considerat cel mai mare din România.

(FOTO: observator.tv)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri