Caută
Close this search box.

Italienii și-au luat Parma înapoi de la chinezi

Un grup de investitori italieni intitulat Nuova Inizio a răscumpărat o parte dintre acţiunile clubului Parma, deţinte de omul de afaceri chinez Jiang Lizhang, prin compania Desports, şi a devenit acţionar majoritar al grupării, informează News.ro.

Nuova Inizio, din care fac parte, printre alţii, Paolo Pizzarotti, preşedintele comaniei de construcţii cu acelaşi nume, şi Guido Barilla, preşedintele cunoscutei firme producătoare de paste, deţine acum 60 la sută din acţiunile clubului, în creştere de la 30 la sută, proporţia deţinută anterior.

Desports, companie de marketing sportiv şi drepturi de imagine, care mai deţinte clubul Granada din Spania şi gruparea chineză Chongqing Dangdai Lifan FC, a rămas acţionar, cu 30 la sută, iar Parma Partecipazioni Calcistiche, formată dintr-un grup de suporteri, are 10 la sută.

Jiang Lizhang, care a devenit majoritar în noiembrie 2017, nu va mai fi preşedinte, noul acţionar majoritar urmând să stabilească un alt conducător al clubului.

Unul dintre membrii Nuova Inizio a declarat că grupul din care face parte a fost obligat să răscumpere acţiunile din cazua faptului că investitorul chinez nu şi-a ţinut promisiunile.

„Am constatat dificultăţile crescute ale acţionarului chinez de a se plia la timp pe numeroasele obligaţii ale unui sector atât de reglementat precum cel al fotbalului italian, impus cluburilor şi acţionarilor majoritari”, a declarat Marco Ferrari.

Parma a promovat la finalul sezonului trecut şi a fost al un pas să fie exclusă din Serie A din cauza problemelor financiare. Clubul a mai dat o dată faliment, în 2015, când a fost retrogradat în liga a patra, de unde a promovat în fiecare an. Acum echipa este pe locul 11, cu 13 puncte după nouă etape.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri