Caută
Close this search box.

La doar 20 de ani, Naomi Osaka, cu dublă cetățenie, spune răspicat: ”Voi juca pentru Japonia”

Naomi Osaka degajă o nonşalanţă incredibilă după primul succes într-un turneu de Mare Şlem al carierei. Nu a luat pauză, nu a avut adversare comode, iar presiunea venită din afara terenului – din partea unei prese nipone însetate de subiecte şi rezultate – este imensă. Cu toate acestea, jucătoarea în vârstă de 20 de ani obţine victorii care îţi taie răsuflarea. Cel mai recent exemplu: un 6-1, 6-2, joi, în optimile de la Beijing, în faţa favoritei 10, Julia Goerges.

Sportiva din Germania are un serviciu de Top 3 mondial, însă cu toate acestea, Osaka a reuşit break în 4 dintre primele 5 ture pe lansarea nemţoaicei care debuta în premieră în Top 10 WTA la începutul acestui an. În condţiile în care a mers la China Open fără antrenorul şi sprijinul său, Sascha Bajin (sărbătoritul zilei de azi, care a împlinit 34 ani), Naomi a început meciul cu un game imens pe serviciu, în care părea că ezită, după ce s-a văzut în situaţia de a salva minge de break, de la 40-15. Japoneza nu şi-a pierdut însă serviciul şi a oferit o adevărată prestaţie „a la Williams” mai departe: când Goerges credea că are asigurată egalitatea la unu, cocoţată confortabil la 40-15, Osaka a venit ca un tsunami, cu 16 puncte câştigate din următoarele 17 jucate.

Abia când tabela indica un dezechilibrat 10-1 la game-uri, Osaka a lăsat să-i scape două ture pe retur. Demonstraţia de tenis de o oră şi 6 minute a mulţumit-o pe Naomi Osaka. „Eu nu ştiu sigur care este maximul meu, sau cum voi juca atunci când intru pe teren. Dar astăzi cred că am făcut un joc foarte bun. Cred că a dost cel mai bun meci al meu dintre toate”, a spus campioana de la US Open la conferinţa de presă.

Evoluţiile lui Naomi, ajunsă la 12 victorii în ultimele 13 partide (începând cu primul tur de la New York), arată că nipona are una dintre marile calităţi ale atleţilor de top. Face abstracţie cum ai zice game, set, meci! de zgomotul de fundal. Osaka este asaltată cu întrebări despre finala de la US open, astfel încât, între două meciuri trebuie să explice din nou şi din nou „că amintirea acelei seri de sâmbătă este una dulce-amară, un moment pe care chiar nu doreşte să îl rememoreze. A fost intens, a fost ciudat şi mai degrabă vreau să izolez acesa amintire, mi-am dorit să mi-o reprim„, este mărturisirea dură a lui Naomi după saga care a implicat-o pe Serena Williams.

La 20 de ani, Naomi Osaka este pusă să îşi disece jocul, să se auto-analizeze ca Roger Federer, deşi diferenţa de vârstă dintre cei doi este uriaşă. Japoneza răspunde şi o face interesant: „nu ştiu exact care este principala mea armă. Nu ştiu ce îşi spun adversarele mele că ar trebui să evite când mă înfruntă. Eu când joc cu Goerges ştiu că are un serviciu uriaş. Eu nu ştiu ce astfel de armă amProbabil că şi eu am un serviciu bun, dar nu ştiu…„.

Chiar şi când întrebările sunt stânjenitoare sau neoportune, Osaka reuşeşte să nu se lase prinsă în vârtej. Într-o altă conferinţă de presă, miercuri, Naomi s-a trezit cu un interogatoriu care a buimăcit-o.

Reporter: Neomi, ai aproape 22 de ani. Asta înseamnă că trebuie să alegi o singură naţionalitate, conform legilor din Japonia. Care va fi alegerea ta? (n.r. – Naomi a crescut în Statele Unite începând cu vârsta de 3 ani, s-a stabilit în Florida şi are cetăţenie americană)
Osaka: Am 20 de ani!

Reporter: Aproape 22…
Osaka: NU!

Reporter: Mai sunt doi ani, dar atunci va trebui să decizi.
Osaka: Suna parcă ai spune că împlinesc acum 22 de ani, săptămânile asta…

Care era întrebarea?

Reporter; Ce naţionalitate vei alege?
Osaka: Nu înţeleg de ce mă tot întrebaţi asta! Mi se pare evident pentru toată lumea. Joc pentru Japonia. Nu vreau să fiu lipsită de respect, dar nu înţeleg de unde a tras toată lumea concluzia că va fi o alegere dificilă pentru mine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri