Caută
Close this search box.

Legea Offshore dezbină coaliția PSD-ALDE. Dragnea ar fi introdus două modificări peste noapte

Legea Offshore, cea care impune condițiile în care pot fi scoase și vândute gazele din Marea Neagră, stârneşte un scandal uriaş în Coaliția de guvernare.

Reprezentanţii opoziţiei au fost primii care au reclamat faptul că cel puțin două modificări esențiale față de varianta adoptată de Senat ar fi apărut peste noapte. Modificări despre care nici partenerii de guvernare ai PSD nu ştiau. Aşa că, atunci când deputații PSD au decis că vor să voteze proiectul, reprezentanţii ALDE au plecat din sală.

Scandalul din Comisia de Industrii a început după ce Opoziția a remarcat două modificări majore făcute peste noapte în Legea Offshore. Redevențele sunt mai mari pentru gazul extras, iar procentul pentru deducerea investiţiilor s-a redus la jumătate, de la 60, la 30%. Surse din partid susţin că schimbările ar fi fost decise chiar de Liviu Dragnea.

Deputat: “Există un dosar, că e în biroul domnului Dragnea. Mergeţi până sus, luaţi-l, dacă e la ANAF trimiteţi secretarul până la ANAF.

Paie pe foc a pus şi reprezentantul statului, un secretar din ministerul de Finanţe, care deşi îl avea alături pe şeful ANAF, Ionuţ Misa, nu a ştiut să spună cât câştigă statul pe noile prevederi.

Scandalul a continuat, surprinzător, chiar între partenerii de guvernare. Deputaţii ALDE s-au abținut de la vot, după ce în prima parte a şedinţei au stat mai mult în biroul șefului lor, Călin Popescu Tariceanu.

Varujan Vosganian: “Eu la improvizaţii dintr-astea, vă rog să mă iertaţi, eu nu merg. Și-am să propun să ne întoarcem la comisii.

Atât de tare s-au încins lucrurile, încât cei de la ALDE au ieşit din sală. Reprezentanții companiilor offshore au fost la dezbateri, dar au plecat după ce au încercat în zadar să-i convingă pe aleși că această formă a legii descurajează investitorii.

Dan Roșu, director executiv Asociația Română a Concesionarilor de offshore din Marea Neagră: “Trebuie să analizeze dacă mai rentează.

Legea Offshore se află pentru a doua oară pe mesele aleșilor. Textul votat tot cu scandal în luna Iulie a fost retrimis Parlamentului de către președintele Iohannis, pentru reexaminare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri