Caută
Close this search box.

Lider ALDE atacă dur PSD: Miza legii offshore e continuarea importurilor din Rusia și stoparea exploatărilor din Marea Neagră

andrei gerea

Vicepreședintele ALDE Andrei Gerea a lansat marți critici fără precedent la adresa deciziei PSD de a modifica fără consultări legea offshore. ”Interesele sunt îndreptate către continuarea importurilor din Rusia și neînceperea lucrărilor din Marea Neagră”, a spus Gerea la Realitatea TV.

Liderul ALDE, fost ministru al Energiei, a continuat cu declarații contondente la adresa PSD, care a depus amendamente – surpriză marți în Comisia pentru Industrii: ”Cu modificările de azi, cineva nu dorește ca exploatarea gazelor din Marea Neagră să înceapă și se dorește practic continuarea importurilor de gaze din Rusia. Practic noi închidem, nu mai dăm nici o șansă exploatării din Marea Neagră”.

Gerea l-a criticat și pe Iulian Iancu, președintele Comisiei de Industrii: ”Modificările făcute azi aduc creșteri aiuritoare (ale fiscalității – n.red.). Noi credeam că lucrurile sunt lămurite, dar am constatat azi că nu sunt. La Comisia de Industrii există o altă miză”.

El a anunțat că dacă amendamentele propuse de PSD azi vor rămâne în forma care merge la votul final din plen, ”vom vota împotrivă”.

Reamintim că deputații ALDE din Comisia de Industrii au părăsit azi dezbaterea în semn de protest față de amendamentele aduse de PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri