Caută
Close this search box.

„Liniștea înainte de furtună?”: Stocurile asiatice „plutesc” spre verde dar situația de pe piețe rămâne riscantă

Acțiunile asiatice au plutit ușor în derivă spre plus marți, după o altă sesiune volatilă de pe Wall Street, dar o furtună perfectă a riscurilor ce plutea peste economia globală a împiedicat entuziasmul investitorilor, relatează AFP.

Piața Hang Seng din Hong Kong a condus câștigurile, ridicându-se cu o jumătate de punct procentual, în timp ce acțiunile din Japonia au rămas pe teritoriul pozitiv după ce au suferit pierderi puternice în ziua precedentă. Rezervele chineze au fost deschise la același nivel, în timp ce piețele din Australia și Coreea de Sud s-au clasat parțial în verde.

Piețele globale s-au stânjenit în ultimele zile, pe măsură ce comercianții se tem de prețurile petrolului, de creșterea ratelor dobânzilor pe termen lung din SUA și de un atac al președintelui american Donald Trump asupra propriei bănci centrale și a politicilor sale. După o sesiune dezechilibrată pe Wall Street, Dow Jones a închis cu 0,4%, iar S & P 500 a mai scăzut doar cu 0,6%.

Investitorii au intrat acum într-o „perioadă de impas pentru a regândi numeroasele incertitudini ale pieței, ambiguități și îngrijorări”, a declarat Stephen Innes de la OANDA. „Dar acest calm relativ ascunde nori de furtună la orizont”.

Câștigurile din Tokyo au fost declanșate de o „revenire tehnică … după o scădere bruscă ieri”, au declarat analiștii de la Okasan Online Securities.

Prețul petrolului a continuat să urce pe fondul tensiunilor geopolitice în curs de desfășurare din jurul Arabiei Saudite, cu acuzații că jurnalistul Jamal Khashoggi ar fi fost ucis în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul. Trump a spus peste noapte că va trimite secretarul de stat Mike Pompeo să afle „din prima sursă ce s-a întâmplat, ce știu, ce se întâmplă”.

În ceea ce privește piețele valutare, lira a suferit noi scăderi în comerțul asiatic timpuriu, ca posibilitatea unui război de tip „no deal” Brexit. Președintele UE, Donald Tusk, a declarat că a rămas „plin de speranță și hotărâre” ca Marea Britanie și blocul să poată încheia un acord de divorț amiabil. Cu toate acestea, el a adăugat: „Trebuie să pregătim UE pentru un scenariu fără acord, care este mult mai probabil decât oricând”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri