Caută
Close this search box.

Ludovic Orban îl atacă pe Dragnea pe tema referendumului: Nu ar trebui să se bată în piept că este familist

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, la Timișoara, că Liviu Dragnea nu ar trebui să se „bată în piept” că este familist și niciun partid politic nu ar trebui să folosească referendumul pentru redefinirea familiei în interes politic, potrivit Mediafax.
Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PNL Timiș, că va participa la referendumul pentru familie, precizând că este forma prin care cetățenii pot decide direct asupra unor probleme importante ale societății.

Ludovic Orban participa la referendum

„În ceea ce privește referendumul, am spus că particip la vot. Referendumul este forma cea mai profundă de democrație care permite exercitarea directă a suveranității de către cetățeni. Este forma prin care cetățenii pot să decidă direct, și nu prin reprezentanți, asupra problemelor care sunt supuse deciziei cetățenilor. În primul rând, respect democrația și mai ales respect dreptul cetățenilor de a decide în probleme importante pentru societatea românească”, a afirmat președintele PNL.

De asemenea, Ludovic Orban a precizat că niciun partid politic nu ar fi trebuit să folosească referendumul pentru familie în interes politic sau electoral și că Liviu Dragnea nu ar trebui să se bată „cu cărămida în piept că este mare familist”.

“Am spus că voi participa la vot, dar pe de altă parte, spre deosebire de alți lideri politici, am refuzat să poziționez politic partidul, să-l implic ca partid în acest referendum. Problema e o problemă de conștiință, care ține de convingerile intime ale fiecărui om și nu cred că vreun partid politic ar trebui să încerce să folosească acest referendum în interes politic sau electoral. Îmi pare rău că alți lideri politici, fie sunt unii care se bat cu cărămida în piept că sunt mari familiști, gen Dragnea, care e ultimul care poate să devină un susținător corect și cinstit al acestui referendum, dar și pe cealaltă parte, alții care sunt susținători ai boicotului. Fiecare încearcă să câștige capital politic electoral în mod ieftin, dintr-o chestiune în care nu ar trebui să se implice politic. Este o chestiune în care fiecare cetățean, așa cum îi dictează propria conștiință, educația și felul lui de a fi poate să decidă și să-și exprime poziția pe care o are”, a declarat Ludovic Orban.

Totodată, liderul PNL a afirmat că în organizarea referendumului pentru familie nu este vorba de costuri, ci de proceduri democratice care sunt înscrise în Constituție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri