Caută
Close this search box.

Lupta dintre Băsescu și Dodon ajunge din nou în instanță

Magistrații de la Curtea Supremă de Justiție au decis că litigiul dintre fostul președinte al României Traian Băsescu și actualul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, să ajungă din nou în instanța de fond.

Decizia a fost luată după ce judecătorii au admis recursul avocaților lui Traian Băsescu. Astfel acesta va fi examinat în fond la 7 noiembrie 2018.

Curtea de Apel Chișinău a menținut, la 10 mai 2018, decizia Judecătoriei Chișinău care i-a dat dreptate președintelui Igor Dodon în decizia de a-i retrage cetățenia R. Moldova lui Traian Băsescu. În ianuarie curent, Judecătoria Chișinău a respins cererea lui Traian Băsescu depusă împotriva lui Igor Dodon „ca fiind neîntemeiată” și constata că decretul lui Igor Dodon este legal, potrivit rnews.ro.

Soții Băsescu au primit cetățenia R. Moldova în vara anului 2016. Primul decret semnat de președintele Igor Dodon, care a preluat mandatul de președinte la finele aceluiași an, a fost cel privind retragerea cetățeniei moldovenești lui Traian Băsescu, dar nu și soției acestuia. Fostul președinte al României l-a atacat pe Dodon în judecată, cerând să fie anulat acest decret, în primăvara anului 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri