Caută
Close this search box.

Marele fotbalist Ilie Balaci a fost înmormântat marți cu onoruri militare

Ilie Balaci a fost condus marţi pe ultimul drum. Fostul fotbalist şi antrenor Ilie Balaci a fost înmormântat cu onoruri militare, la Cimitirul Sineasca din Craiova. Sute de oameni au mers luni şi marţi pe stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova pentru a-i aduce un omagiu marelui fotbalist Ilie Balaci. În lacrimi, mama marelui fotbalist le-a mulțumit suporterilor pentru că au venit în număr mare să își ia adio de la fiul ei. La ceremonia de la arena din Bănie au asistat nume mari din fotbalul românesc precum Gheorghe Hagi, Ionuț Lupescu, Gică Popescu sau Sorin Cârțu. Sicriul a plecat în aplauze, însoțit de militari, către biserica unde a avut loc slujba de înmormântare.

Sute de oameni au mers marţi la Stadionul ”Ion Oblemenco” din Craiova pentru a-i aduce un ultim omagiu marelui fotbalist Ilie Balaci. De luni după-amiază până marţi la prânz,  sicriul cu trupul neînsufleţit al celui denumit ”Minunea blondă a Craiovei Maxima”a fost depus la stadionul din Bănie. Printre cei care au venit la stadion cu flori şi candele s-au aflat foşti colegi ai lui Ilie Balaci de la Craiova Maxima, jucătorii de la cele două echipe de fotbal craiovene, numeroşi reprezentanţi ai fotbalului românesc – printre care Gică Hagi şi Gică Popescu, reprezentanţi ai administraţiei centrale – ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu şi locale – preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, primarul Craiovei, Mihai Genoiu.

După o slujbă religioasă In Memoriam, oficiată pe terenul de fotbal, unde, marţi dimineaţă, pentru circa o oră, catafalcul a fost depus pe gazon, cei prezenţi l-au aplaudat şi i-au strigat numele marelui sportiv, cortegiul funerar plecând spre Biserica „Sfântul Ilie” din centrul Craiovei, unde a avut loc loc slujba de înmormântare oficiată de Mitropolitul Olteniei.

Ilie Balaci a fost înmormântat cu onoruri militare în Cimitirul Sineasca din Craiova. La cimitir a fost prezent şi un grup de câteva zeci de fani craioveni, care au scandat numele lui Ilie Balaci şi au aprins torţe.

Fostul internaţional Ilie Balaci a decedat, duminică, la Craiova, la vârsta de 62 de ani. Medicii legişti au stabilit, în urma autopsiei, că Ilie Balaci a murit din cauza unei insuficienţe respiratorii şi a unui infarct miocardic. Poliţia a deschis un dosar de moarte suspectă în acest caz, iar ministrul Sănătăţii a dispus efectuarea unei verificări la Serviciul de Ambulanţă Dolj.

Boala secretă de care suferea Ilie Balaci. Se controla periodic la o clinică din Bucureşti

Ministerul Sănătăţii a declanşat o anchetă cu privire la decesul fostului fotbalist Ilie Balaci, a anunţat, luni, ministrul Sănătăţii Sorina Pintea, care a precizat că a trimis la Ambulanţa Craiova o echipă de specialişti.

„Pentru că familia celebrului fotbalist a ridicat suspiciuni referitoare la modul în care a fost gestionat cazul lui Ilie Balaci de către Ambulanţa Dolj, am decis constituirea unei comisii împreună cu departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi împreună cu domnul Arafat. Am constituit o echipă care va merge să verifice ceea ce s-a întâmplat în cazul morţii celebrului fotbalist. (…) este de datoria noastră să verificăm orice fel de suspiciune”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, într-o intervenţie telefonică la România TV.

Concluziile anchetei vor fi cunoscute în maximum două zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri