Caută
Close this search box.

Marii producatori de ciocolată se orientează spre Est

Cel mai mare producător mondial de ciocolată, Barry Callebaut,  a început să se uite spre răsărit pentru creștere, pe fondul diminuării apetitului pentru dulciuri în SUA si Europa Occidentală, informează Bloomberg.

Grupul elvețian Barry Callebaut a anunțat joi că a ajuns la un acord pentru preluarea companiei rusești Inforum, pentru a se putea extinde pe cea de-a doua mare piață de ciocolata din lume, după volumul vânzărilor. Termenii financiari ai acordului, care ar urma să se încheie în acest an, nu au fost dezvăluiți.

Chiar dacă este cel mai mare producător mondial de ciocolată, Barry Callebaut este puțin cunoscut de consumatorul obișnuit, deoarece grupul elvețian produce dulciuri pe care companii precum Hershey si Nestle își pun propria lor eticheta. La rândul său, Inforum a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 86 milioane de franci elvețieni (87 milioane de dolari).
Achiziția arată modul în care producătorii de ciocolată se gândesc la noi piețe în condițiile în care comparatorii americani și europeni renunță la produsele care conțin zahăr in favoarea produselor mai sănătoase.

Un alt producător elvețian de ciocolată, Lindt & Spruengli, a anunțat și el că piețele din Brazilia, Africa de Sud, Japonia și China oferă un potențial enorm în următorii ani. Jumătate din cele 30 până la 40 de magazine pe care Lindt & Spruengli le va deschide în acest an vor fi în astfel de piețe emergente.

Europa este saturată de ciocolată, având în vedere că primele zece țări cu cel mai mare consum de ciocolată per capita sunt în aceasta regiune, potrivit Euromonitor International.
„Toți producătorii de cacao și ciocolată sunt interesați de piețele emergente și vom vedea o activitate mai mare pe aceste piețe. Consumul per capita este mult mai mic pe piețele emergente și în consecința potențialul de creștere este imens”, a subliniat Diana Gomes, analist la Bloomberg Intelligence.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri