Caută
Close this search box.

Medicul-hoţ, care fura nou-născuți din Spania, a fost achitat

medicul-hoţ

Un tribunal spaniol l-a găsit vinovat pe un fostul medic ginecolog, Eduardo Vela, în vârstă de 85 de ani, că a furat și a vândut copii în timpul lui Franco, dar l-a achitat din cauza faptului că faptele au fost prescrise, potrivit BBC.

El a fost prima persoană care a fost judecată pentru adopții ilegale care au avut loc în timpul și după dictatura fascistă a generalului Franco.

După triumful lui Franco în războiul civil din 1936-1939 din Spania, mulți copii au fost luați din familii identificate de regimul fascist ca fiind de stânga și acordate familiilor considerate mai merituoase.

Ines Madrigal a fost răpită de medicul Vela și adoptată ilegal în 1969. Mama ei adoptivă, Inés Pérez, i-a spus înainte să moară că Vela i-o dăduse ca „un cadou”, pentru că ea și soțul ei nu puteau avea copii. Analiza ADN-ului a arătat că doamna Madrigal nu are genele părinților ei adoptivi.

În 2012, ea a intentat un proces împotriva lui Vela. Cu toate acestea, pentru că doamna Madrigal nu a știut situația decât după 25 de ani după ce a devenit majoră, faptele au fost prescrise și Vela a fost achitat pentru că trecuse limita de 10 ani.

În ziua procesului, Ines Madrigal a fost în instanță pentru a primi verdictul, dar Vela a fost absent. Ea și avocatul ei spun că vor apela la Curtea Supremă, astfel încât infracțiunile medicului să nu rămână nepedepsite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri