Caută
Close this search box.

Melania Trump pleacă singură într-o călătorie în Africa

Prima doamna a Americii, Melania Trump, a plecat luni într-o călătorie de o săptămână, fără soțul său, care o va duce în Ghana, Malawi, Kenya și Egipt, informează AFP.

O „primă doamnă” care pleacă în străinătate fără președinte nu are nimic extraordinar în sine: Michelle Obama a făcut-o de atâtea ori, din Africa de Sud în China. Dar parfumul impetuos de mister din jurul discretei Melania, la aproape doi ani de la alegerea lui Donald Trump și ultimele remarci incendiare despre continentul african dau aceastei excursii o semnificație deosebită.

Fostul model de origine slovenă, purtând tocuri cui cu motiv leopard, a părăsit baza militară Andrews, lângă Washington, la puțin timp după ora 18:00 (22:00 GMT). A treia soție a președintelui Statelor Unite va pune piciorul pe continentul african pentru prima dată în viața sa.

Pentru această vizită „diplomatică și umanitară”, conform cuvintelor purtătorului de cuvânt al acesteia, Stephanie Grisham, intenționează să se concentreze asupra copiilor. „Fie că este vorba de educație, dependența de droguri, foamea, siguranța pe internet, intimidare, sărăcia și boala, copiii de multe ori sunt primele victime”, a explicat ea acum câteva zile la New York.

Dincolo de întâlnirile cu primii doamne, ea intenționează să evidențieze activitatea USAID, Agenția SUA pentru Dezvoltare. Dar, insistă Stephanie Grisham, ea nu merge într-o călătorie controlată. „Este călătoria ei, inițiativa ei”, a declarat ea pentru AFP.

De fapt, în Statele Unite și pe scena internațională, prima doamnă s-a menținut până acum la distanță într-o formă de neutralitate, a inițiativelor soțului ei, în contrast evident cu cele mai multe dintre cele pe care au precedat-o în această funcție. Până în prezent, „nu a fost avocatul sau portavoce a politicilor sale (a soțului său)“, a declarat pentru AFP Anita McBride, fostul „șef al personalului“ Laura Bush, soția lui George W. Bush. „Multe dintre primele doamne au fost atuuri politice ale soților, chiar și atunci când acestea din urmă au fost foarte nepopulare”, își amintește ea, invocând printre altele cazul Lady Bird Johnson, soția lui Lyndon Johnson, care a traversat Statele Unite în timpul campaniei prezidențiale din 1964.

Melania Trump, „o femeie cu puține cuvinte”, este „foarte independentă”, s-a făcut remarcată chiar de la început, imediat dupa alegeri, când a spus ca nu se va muta imediat la Washington”, adauga Anita McBride.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri