Caută
Close this search box.

Mesaj dur de la ALDE pentru Liviu Pleșoianu, în ce privește Legea offshore: ”Deputatul Pleșoianu, necunoaștere sau informare precară, omisiune sau ignorare”

Deputatul Toma Petcu, vicepreședinte ALDE, îi dă o replică foarte dură și documentată lui Liviu Pleșoianu (PSD), vorbind despre ”necunoașterea și informarea precară a deputatului Liviu Pleșoainu”, care ”a omis sau ignorat” o lege mai veche, foarte importantă și chiar decisivă în speța respectivă de acum 10 ani, dar care ”lua foc” pe facebook, cu o zi înainte, acuzând ALDE și pe pe Călin Popescu Tăriceanu de blocarea Legii offshore.

”Redevențele despre care domnul Pleșoianu spune că au fost stabilite prin HG 1446 din 12/11/2008 sunt în conformitate cu legislația în vigoare la acea dată. Probabil din necunoaștere sau dintr-o informare precară, deputatul Liviu Pleșoianu a omis sau a ignorat informația cu privire la legea 238/2004, cunoscută și ca Legea petrolului, cea care stabilea nivelul redevențelor pentru o perioadă de 10 ani.

Pentru corecta informare a opiniei publice, dar și a deputatului Liviu Pleșoianu, Legea 238/2004 a fost adoptată în perioada guvernului condus de fostul premier al României Adrian Năstase. Conform prevederilor din această lege, nivelul redevențelor variază între 3,5% şi 13%, dacă exploatarea se face pe ţărm sau în offshore, în funcţie de producția brută posibil de extras dintr-un zăcământ. Acestea sunt nivelele prevăzute de HG la care face referire și deputatul Liviu Pleșoianu” este mesajul lui Toma Petcu.

Iată ce scria și Liviu Pleșoianu pe facebook:

„2018: C.P. Tăriceanu spune că ALDE nu votează Legea Offshore pentru că nu există “note explicative” și “evaluări”.

Cu ZECE ani în urmă, în 2008: C.P. Tăriceanu își asuma o H.G. privind petrolul și gazele de la Marea Neagră, dar secretiza anexa unde erau trecute inclusiv REDEVENȚELE!

Cam ce „note explicative” și „evaluări” ați prezentat în 2007-2008, domnule Tăriceanu, având în vedere că informațiile esențiale erau direct clasificate?

…Nu am nici cea mai mică ezitare în a prezenta situația exact așa cum este: Legea Offshore, într-o formă foarte bună pentru România, a fost blocată azi de ALDE!

…Vă sugerez să îi întrebați pe oamenii care v-au votat ce părere au despre această atitudine. Poate veți avea o revelație…”

Răspunsul lui Toma Petcu (ALDE)  îl aveți mai sus. (foto b1.tv)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri