Caută
Close this search box.

Mii de persoane au fost evacuate după o serie de explozii la un depozit de muniții din Ucraina

Aproximativ 10.000 de persoane au fost evacuate după ce un incendiu și mai multe explozii au izbucnit la un depozit de muniții al ministerului apărării la 176 km est de capitala ucraineană Kiev în dimineața zilei de marți, au declarat oficialii citați de Reuters.

Nu a fost menționată nici o victimă și nu a fost clar dacă exploziile au fost un accident sau un sabotaj. Spațiul aerian aflat într-o rază de 20 km a fost închis, iar transportul rutier și feroviar a fost suspendat. Sute de oameni au fost detașați de pe sit, a subliniat o declarație a serviciilor de urgență, iar șeful forțelor armate ale Ucrainei a mers la locul accidentului. „Aproximativ 10 mii de persoane au fost evacuate”, afirma declarația serviciilor de urgență. „De la 04:22 (01:22 GMT) spațiul aerian pe o rază de 20 km a fost închis. Mișcarea transportului feroviar și rutier este suspendată”.

În ultimii ani s-au înregistrat câteva incendii mari la depozitele de muniții și arme, o scurgere suplimentară a armatei ucrainene, care a luptat împotriva separatiștilor sprijiniți de ruși în regiunile din est, începând din 2014.

Anul trecut, explozii masive la un depozit militar din regiunea Vinița, la 270 km vest de Kiev, au obligat autoritățile să evacueze 24.000 de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri