Caută
Close this search box.

Ministrul de externe, despre rechemarea lui George Maior din poziția de ambasador la Washington

george maior

Ministrul de externe, Teodor Meleșcanu, a dat, vineri, detalii despre rechemarea lui George Maior din poziția de ambasador al României în Statele Unite ale Americii.

”Se va face o evaluare a activității domnului George Maior și, în cel  mult două săptămâni, vom face o propunere președintelui”, a declarat Teodor Meleșcanu.

În septembrie, după audierea sa în Comisia de politică externă a Senatului, George Maior afirma că și-a „făcut datoria în interesul naţional românesc şi profesional în mod exemplar”

Parteneriatul româno-american este la cel mai înalt nivel calitativ şi acest lucru se datorează şi prestaţiei ambasadei şi ambasadorului. Există un interes politic pentru rechemarea mea. Acel interes trebuie să fie explicat. Eu nu mi-l explic, din punct de vedere profesional nu am ce să-mi reproşez. Ar fi, după părerea mea, o greşeală politică în ceea ce priveşte relaţia româno americană, dar aceasta este evident la latitudinea factorului politic. Eu sunt un singur om care încerc să îmi fac datoria, ei sunt o Coaliţie…(…) Dacă este o bătălie politică, eu nu fac parte din nicio coaliţie„, a declarat George Maior la finalul audierii sale în Comisia de politică externă a Senatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri