Caută
Close this search box.

Ministrul Justiției va anunța rezultatul evaluării lui Augustin Lazăr

În luna august, ministrul Justiției anunța că declanșează procedura de evaluare a activităţii manageriale a lui Augustin Lazăr, în contextul protocoalelor încheiate cu Serviciul Român de Informații (SRI). Mai exact, după scandalul publicării protocolului încheiat în 2016 între Parchetul General și Serviciul Român de Informații, act semnat de Augustin Lazăr. În replică, procurorul general a precizat, la acea vreme, că întreaga colaborare PG-SRI a fost efectuată în cadrul legii şi că tema protocoalelor este, de fapt, una falsă. Augustin Lazăr a mai subliniat că de existenţa acestor protocoale se ştia de multă vreme, iar ministrul Justiţiei şi Consiliul Superior al Magistraturii au primit documentele pentru a se demonstra că Ministerul Public nu are nimic de ascuns.

Ulterior, ministrul Justiţiei a anunţat că a cerut de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) o situaţie privind evaluările lui Augustin Lazăr din ultimii trei ani, pentru a afla dacă a fost evaluat şi care a fost calificativul pe care procurorul general l-a primit. CSM a trimis apoi către minister situația evaluărilor procurorului general, membrii Consiliului arătând că Lazăr nu a fost supus niciunei evaluări. Procurorul general afirma, în replică, că nu are emoţii deoarece în 36 de ani de activitate a fost evaluat cu „foarte bine”, potrivit hotnews.ro.

Contrele dintre ministrul Justiției și procurorul general nu s-au oprit aici. Tudorel Toader a anunțat că decizia de evaluare nu a venit din senin și că a observat o îndepărtare progresivă a activității Ministerului Public de la rolul său constituțional și de la rolul de garantare a drepturilor și libertăților omului. Augustin Lazăr a răspuns, referindu-se la evaluarea sa de către ministrul justiției pe fondul disputei privind protocolul cu SRI, că scopul acestui joc ilegal îl reprezintă de fapt destabilizarea Ministerului Public.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri