Monica Macovei afirmă că argumentele ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, pentru revocarea procurorului general al României, Augustin Lazăr, sunt „ridicole şi nevalide”, acesta fiind „sancţionat pentru că a spus adevărul”.

Într-un comunicat de presă remis Agerpres, Monica Macovei susţine că deciziile anunţate de ministrul Tudorel Toader sunt luate de liderii coaliţiei de guvernare, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu.

„Toader anunţă că cere revocarea procurorului general şi că pleacă în concediu. Toader ia decizii importante pentru justiţie într-o pauză de o zi între concedii. Pentru că Toader anunţă, de fapt, deciziile luate de Dragnea şi Tăriceanu şi de grupul infracţional organizat PSD&ALDE.

Argumentele lui Toader pentru revocarea procurorului general Augustin Lazăr sunt ridicole şi nevalide: dl. Lazăr este acuzat că a folosit sintagma ‘inculpaţi de rang înalt’, că a criticat modificările legilor justiţiei, că a criticat decizii ale CCR sau că are discursuri publice ‘cu caracter eminamente politic’.

Pe scurt, procurorul general este sancţionat pentru că a spus adevărul: avem într-adevăr ‘inculpaţi de rang înalt’, modificările legilor justiţiei sunt proaste şi subordonează politic magistraţii şi trebuiau criticate exact de procurorul general, iar conţinutul declaraţiilor sale publice nu poate fi evaluat de sluga grupului de crimă organizată”, este de părere Monica Macovei.

„Toader nu spune însă nimic de faptul că există un raport al experţilor de la Comisia de la Veneţia care indică exact aceleaşi probleme pe care procurorul general le-a exprimat public.

Augustin Lazăr a spus adevărul despre intenţiile politicienilor PSD&ALDE şi ale ministrului Toader, aceasta este singura lui vină. Iar coaliţia toxică PSD&ALDE nu îl mai vrea”, susţine Macovei.

24 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 2 =