Caută
Close this search box.

NATO nu va mări efectivele nucleare în Europa în ciuda încălcărilor Rusiei

Alianții NATO nu vor desfășura mai multe arme nucleare în Europa, mai mult de atât Occidentul susține o încălcare rusească a unui tratat de control al armelor nucleare din care Washingtonul se retrage, a declarat miercuri Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, citat de Reuters.

Washingtonul va continua planul de a renunța la un pact de control al armelor nucleare, în ciuda obiecțiilor din partea Rusiei și a unor țări europene, a declarat marți oficialul american John Bolton, după întâlnirea cu președintele rus Vladimir Putin. „Nu prevăd ca aliații europeni să folosească mai multe arme nucleare ca răspuns”, a declarat el într-o conferință de presă în primele sale comentarii publice pe această temă după ce președintele american Donald Trump și-a anunțat intenția de a se retrage din tratat.

Șeful NATO a mai spus că Statele Unite se află în deplină conformitate cu Tratatul privind Forțele Nucleare Intermediare (INF) din 1987 și că decizia Rusiei de a dezvolta o rachetă de croazieră SSC-8 lansată la sol a însemnat că tratatul nu mai este „eficient”.

„Toți aliații sunt de acord cu Statele Unite, în deplină conformitate … problema, amenințarea, provocarea este comportamentul rus”, a spus Stoltenberg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri