Vremea se răcește tot mai mult, iar precipitațiile vor pune stăpânire pe toată țara, spun meteorologii care anunță ploi și chiar ninsori pentru săptămâna următoare.

Prognoza meteo duminică, 21 octombrie

În țară, vremea va continua să se răcească ușor, iar valorile termice diurne vor fi mai scăzute decât cele normale la această dată, în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 grade in Dealurile de vest și 19 grade in sudul Munteniei, iar cele minime între 4 și 13 grade. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua, pe arii relativ extinse în jumătatea vestică a teritoriului și izolat în rest. Cantitățile de apă vor depăși pe spații mici 20…25 l/mp. La munte, la altitudini mari, pot fi și precipitații slabe, sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări îndeosebi în zona montană.

În București, cerul va fi mai mult noros și trecător, în special ziua, vor fi condiții de ploaie slabă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile vor scadea usor astfel încât maxima se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar minima va fi de 9…10 grade.

Prognoza meteo luni, 22 octombrie

În țară, vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor. Cerul va fi variabil, cu înnorări pe parcursul zilei în special în regiunile sud-vestice și sudice. Izolat și trecător va mai ploua slab în Crișana, Banat, Oltenia și posibil în Muntenia și sudul Dobrogei. Pe crestele Carpaților Meridionali vor fi condiții pentru precipitații slabe sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări la munte, în sudul și sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 grade in nordul Moldovei și 19 grade in Maramures poate si prin sud-vestul Transilvaniei, iar cele minime, în scădere, se vor situa între 0 grade în estul Transilvaniei și 10 grade pe litoral.

În Capitală, cerul va prezenta înnorări temporare ziua, apoi va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade, iar cea minimă va fi de 7…8 grade.

Prognoza meteo marți, 23 octombrie

În țară, regimul termic va fi caracterizat de valori în general în jurul mediilor climatologice specifice datei, exceptând regiunile sudice și sud-estice unde vremea va fi ușor mai caldă decât în mod obișnuit. Ziua, cerul va fi variabil la parțial noros și doar izolat în nord și la munte vor fi ploi slabe, trecătoare. În cursul nopții nebulozitatea se va accentua și va ploua în vest, centru și nord, iar în zona montană, în special la altitudini mari vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. În a doua parte a intervalului, vântul se va intensifica treptat în majoritatea regiunilor, viteze mai mari urmând a se înregistra la munte, dar local și în nord-vest și centru. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 grade in nordul extrem și 21 de grade in sud-vestul Olteniei, iar cele minime între 2 și 12 grade.

În București, vremea va fi predominant frumoasă și ușor mai caldă decât în mod normal. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări spre sfârșitul intervalului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 6…8 grade.

Prognoza meteo miercuri, 24 octombrie

În țară, vremea se va răci față de intervalul anterior. Cerul va avea înnorări și pe arii relativ extinse, temporar, va ploua, iar în zona montană vor fi precipitații mixte. Vântul va avea intensificări în toate regiunile, mai ales în cursul zilei, iar la munte, îndeosebi pe creste va sufla tare. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 8 și 16 grade, iar cele minime între 0 și 6 grade, izolat mai scăzute.

În Capitală, vremea se va răci. Cerul va fi temporar noros, vor fi condiții de ploaie slabă și mai ales în cursul zilei, vântul va avea intensificări. Temperatura maximă va fi de 15…16 grade, iar cea minimă de 2…4 grade.

 

223 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here