Caută
Close this search box.

Norica Nicolai, în PE: Nicio analiză a corupţiei în toate statele UE. Vă plac doar acestea trei?

Norica Nicolai

Norica Nicolai a avut un discurs critic, în Parlamentul European, invocând analizele pe situația corupției îndreptate doar asupra anumitor state din Uniunea Europeană.

Nu este nevoie de nicio autorizaţie sau respect faţă de lege ca să protestezi în Europa”. Acesta este standardul democratic pe care îl impuneţi la Bucureşti. Da, poate nu am făcut foarte mult pentru a combate corupţia la nivel înalt. (..) V-aş propune domnule Timmermans să rugaţi anumite state membre să nu îşi mai prevadă în legislaţie posibilitatea de a da mită pentru a obţine contracte în străinătate.

Intradevăr, oficialii care se presupune că ar fi dat mită la Bucureşti nu am văzut niciodată a fi traduşi în Curţile noastre de Judecată. Sigur, stimaţi colegi, dublul standard devine astăzi o realitate în această dezbatere. Asta nu aduce nici mai multă coeziune, nici mai multă Europă. Este dovada unei lipse de analiză, de obiectivitate şi de standard.

Aş întreba Comisia Europeană: de ce, deşi este obligatoriu, în ultimii ani, nu am avut niciun fel de analiză pe situaţia corupţiei în toate statele membre din Uniunea Europeană. Ori vă plac doar acestea trei?”, a susținut Norica Nicolai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri