Caută
Close this search box.

Numărul victimelor uraganului Michael a crescut la 17 dar oficialii spun că ar putea crește

La trei zile după lovitura devastatoare a uraganului Michael, echipele de căutare din Florida și-au concentrat vânătoarea de victime în zone greu accesibile sâmbătă, când numărul de morți a crescut la 17, iar oficialii s-au luptat pentru ai ajuta pe cei care au pierdut totul, informează AFP.

Furtuna uriașă, care a lovit coasta ca o furtună de categoria 4 miercuri, a luat vieți în patru state, dar Florida a suferit cele mai mari pagube de departe. Cea mai mare parte din Panhandle din Florida a fost pulverizată de vânturile puternice și de ploaie, în Florida fiind raportate opt decese legate de furtună. „Mexico Beach este devastat”, a declarat guvernatorul Rick Scott despre orașul cel mai afectat de uragan, cel mai puternic care a lovit Statele Unite în ultimele decenii. „Este ca o zonă de război”, a spus el în timp ce vizita orașul de 1.000 de persoane din Golful Mexic.

Echipele de salvare cu câini dresați au căutat posibile victime îngropate sub dărâmăturile din comunitatea de deșeuri. Mass-media din SUA au raportat o nouă victimă – corpul unui om în vârstă a fost găsit la sute de metri de la casa lui. Brock Long, șeful Agenției federale de gestionare a situațiilor de urgență (FEMA), a avertizat că numărul morților ar putea crește. „Sper că nu vedem că urcă dramatic, dar am motive să cred că încă nu am ajuns în unele dintre cele mai afectate zone”, a spus el.

Guvernele și centrele de salvare private s-au deschis pentru a furniza alimente, apă și alte ajutoare necesare oamenilor a căror viață a fost schimbată radical de furtună. Unii locuitori au început să se întoarcă în puținele case care au rămas încă intacte dar autoritățile au declarat că ar putea dura până  la 10 zile pentru evaluarea daunelor. În Mexico Beach, zeci de structuri – case, magazine și restaurante – au fost ridicate din fundații cu valuri de furtună și vânturi de 250 km / h. Unele au fost mutate sute de metri în interiorul țării, în timp ce altele au fost pur și simplu distruse în bucăți.

Codurile de construcție în Panhandle din Florida, în nord-vestul statului, sunt mai puțin riguroase decât în ​​sudul statului, unde uraganele severe au lovit mai frecvent. Devastarea produsă de Michael a declanșat dezbaterea dacă într-o o eră de încălzire a oceanelor și furtunilor  mai severe ar putea necesita standarde mai stricte de construcție în zonele de coastă. Subliniind imprevizibilitatea furtunilor moderne, un uragan de categoria unu numit Leslie se îndrepta sâmbătă pe o cale extrem de neobișnuită spre peninsula Iberică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri