Caută
Close this search box.

Panică pe bursele internaționale. Scădere puternică pe Wall Street

Panică pe bursele internaționale, după ce pe Wall Street s-a înregistrat o scădere puternică.

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, a avertizat că valorile pieţelor bursiere sunt „extrem de ridicate”, ceea ce a provocat panică în rândul investitorilor, care s-au grăbit să-şi vândă acţiunile, scrie Reuters.

Indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 3,15%, ajungând la valoarea de 25.598,74 puncte, în timp ce indicele Standard and Poor’s 500 a înregistrat un declin de 3,29%, la 2.785,68 puncte, iar indicele Nasdaq a scăzut cu 4,08%, la 7.422,05 puncte.

Randamentele bondurilor americane pe zece ani au crescut peste 3% iar Fondul Monetar Internaţional a înrăutăţit estimarea de creştere a economiei mondiale la 3,7% în 2018 şi în 2019, citând sporirea riscurilor în urma escaladării tensiunilor comerciale şi a nivelului ridicat al datoriilor.

Citește siMinisterul Justiției are încheiate două protocoale secrete cu SRI

Şi pe pieţele bursiere din Asia s-a înregistrat joi cel mai semnificativ declin din ultimele 19 luni, pe fondul sporirii aversiunii faţă de risc a investitorilor şi al scăderilor de pe Wall Street.

Indicele MSCI, care monitorizează pieţele din regiunea Asia-Pacific, cu excepţia Japoniei, a înregistrat un declin de 3,38%, în timp ce Bursa din Hong Kong a încheiat prima şedinţă de tranzacţionare de joi în scădere cu 3,76%.

Analiştii se aşteaptă ca declinul de pe pieţele bursiere să se propage şi în Europa.

Președintele Trump arată cu degetul către Rezerva Federală a SUA

Scăderile de pe Wall Street au fost suficient de semnificative pentru a trezi interesul preşedintelui Donald Trump, care a ridicat un deget acuzator către Rezerva Federală a SUA, care a majorat de trei ori ratele dobânzilor în acest an.

„Nu sunt deloc de acord cu ceea ce fac cei de la Fed. Cred că au înnebunit”, le-a spus jurnaliştilor Trump. Acesta a dat asigurări că declinul de pe pieţele bursiere este de fapt o „corecţie” îndelung aşteptată. O corecţie a pieţelor bursiere este definită ca o scădere de cel puţin 10% de la cel mai ridicat nivel din ultimele cel puţin 52 de săptămâni, transmite Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri