Paul Allen, co-fondator Microsoft, a murit la vârsta de 65 de ani din cauza complicațiilor limfomului non-Hodgkin, informează BBC.

El a dezvăluit recidivarea bolii abia acum două săptămâni, după ce a fost tratat anterior pentru aceasta în 2009. El a spus că el și medicii săi au fost „optimiști” în ceea ce privește tratamentul.

Co-fondatorul său Microsoft, Bill Gates, a spus: „Sunt înfrânt de moartea unuia dintre prietenii mei cei mai buni și mai dragi … Calculatorul personal nu ar fi existat fără el”.

Într-o declarație care confirmă moartea sa în după-amiaza zilei de luni, sora lui, Jody, a descris omul de afaceri ca fiind „o persoană remarcabilă pe toate nivelele”. „Familia și prietenii lui Paul au fost binecuvântați să-i descopere inteligența, căldura, generozitatea și îngrijorarea profundă. Pentru toate cerințele din programul său, a fost întotdeauna timp pentru familie și prieteni”, se spune în declarație. „În acest moment de pierdere și suferință pentru noi – și pentru mulți alții – suntem profund recunoscători pentru grija și îngrijorarea pe care a demonstrat-o în fiecare zi”.

Omul de afaceri și-a făcut avere alături de prietenul de școală Bill Gates, după ce au fondat în 1975 gigantul Microsoft. „De la începuturile noastre împreună la Școala Lakeside, prin parteneriatul nostru în crearea Microsoft, cu unele dintre proiectele noastre filantropice comune de-a lungul anilor, Paul a fost un adevărat partener și prieten drag”, a spus Gates. „A meritat mult mai mult timp, dar contribuțiile sale la lumea tehnologiei și a filantropiei vor trăi pentru generațiile viitoare. Îmi va fi dor de el în mod nemaipomenit”. A părăsit compania în 1983 după primul său diagnostic de boală Hodgkin a cancerului de sânge, recuperat pentru a deveni un capitalist de risc de succes cu firma de investiții în domeniul mass-media și de comunicații – Vulcan, pe care a înființat-o în 1986. Întreprinderea de investiții a lui Allen a confirmat știrea despre moartea sa luni seara. „Milioane de oameni au fost atinși de generozitatea lui, de persistența sa în căutarea unei lumi mai bune și de efortul său de a realiza cât de mult putea cu timpul și resursele pe care le avea la dispoziție”, a declarat Bill Hilf, CEO Vulcan, într-o declarație.

Se estimează că acesta a donat mai mult de 2 miliarde de dolari filantropiei pe tot parcursul vieții sale, incluzând cauze de conservare a științei, educației și a faunei sălbatice, conform unui raport Associated Press. El a fost, de asemenea, un fan avid al sportului și deținea atât echipa de baschet Portland Trail Blazers, cât și echipa NFL din Seattle Seahawks, care a câștigat US Superbowl în 2013.

În 2010, el a promis să-și dea majoritatea averii cauzei caritabile după moartea sa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 7 =