Caută
Close this search box.

Prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, ar putea fi schimbat din funcție

Întorsătură neașteptată de situație la ”Capitală”. Consilierul general PMP, Lucian Iliescu, a declarat, pentru Mediafax, că prefectul Speranța Cliseru ar putea fi schimbat din funcție, astfel încât următorul prefect să revoce mandatele consilierilor PSD excluși din partid. Iliescu este de părere că Gabriela Firea și-a pierdut majoritatea.

„Atunci când un partid exclude membri consilieri, toate actele ajung la prefectul Capitalei, pentru că prefectul, conform legii, este cel care revocă mandatele de consilieri generali. Fără prefect nu se întâmplă nimic, și se știe că Speranța Cliseru este în relații bune cu Gabriela Firea. Ca să poată să fie realizabilă această excludere, trebuie schimbat prefectul. Eu am informații că săptămâna aceasta prefectul va fi schimbat din funcție de către ministrul de Interne”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Lucian Iliescu, consilier PMP în cadrul Consiliului General al Municipiului București.

Potrivit acestuia, în locul celor patru consilieri PSD excluși, vor fi înlocuiți de alți membri de pe listele de rezervă.

„Fiecare partid, atunci când își depune listele, așa cum prevede legea, are o listă de rezervă. Ca atare, în cazul în care cei patru vor fi excluși, vor veni alți patru membri, dar care, din punctul meu de vedere, nu vor mai vota așa cum dorește Gabriela Firea. Așadar, Gabriela Firea și-a pierdut majoritatea în CGMB”, mai precizează Iliescu.

Și consilierul PNL, Ciprian Ciucu, este de părere că primarul general Gabriela Firea a pierdut majoritatea în CGMB.

„Daniel Florea, seful PSD Sector 5 și primar de sector, a exclus din PSD patru membri ai Consiliului General, toți de la el din sector. Retrăgându-li-se sprjinul, își pierd și posturile de consilieri generali. Dar de ce ne-ar interesa pe noi? Pentru că din acest moment, pentru o perioadă, depinde cat de repede se vor mișca pesedistii proFirea și cine urmează pe listă, Firea a pierdut majoritatea în CGMB”, a scris Ciucu pe Facebook.

Conducerea PSD Sector 5 a exclus din partid patru consilieri generali „pentru voturi repetate împotriva intereselor legitime ale cetățenilor”, după ce, recent, liderul organizației, Daniel Florea, ceruse în CExN același lucru și pentru primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

”În ședințele succesive din 19.10.2018, Biroul Permanent și Comitetul Executiv al PSD Sector 5 au aprobat, în unanimitate, excluderea din partid a membrilor Florea Ancuța Doina, Pavel Marius Adrian, Săndulescu Nina și Șuhan Valeriu Nicolae, pentru voturi repetate împotriva intereselor legitime ale cetățenilor Sectorului 5, care i-au trimis să îi reprezinte în Consiliul General al Municipiului București”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a PSD Sector 5.

Filiala PSD Sector 5 este condusă de primarul sectorului, Daniel Florea. La congresul din 10 martie el intenţiona să devină vicepreşedinte din partea regiunii Bucureşti-Ilfov, însă şi-a retras candidatura. Astfel, singurul candidat din partea regiunii a rămas primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri