Caută
Close this search box.

Un preot a montat un banner pro referendum pe gardul bisericii

preot

Polițiștii brăileni au sancționat cu avertisment un preot din Brăila, deoarece pe gardul bisericii fusese amplasat un afiș pro referendum. Reprezentanții Arhiepiscopiei Dunărea de Jos au început o anchetă.

Agenții de Poliție l-au sancționat cu avertisment, sâmbătă seara, pe preotul paroh, iar bannerul a fost dat jos de pe gardul bisericii.

„Biroul Electoral a înaintat o adresă Poliției prin care sesiza faptul că la Biserica Sf. Ierarhi Constantin și Elena este un banner afișat cu mesajul pro referendum.

Pe acel banner se aflau culorile drapelului național, ceea ce este interzis prin lege. În baza acestei legi preotul a fost sancționat cu avertisment, iar bannerul a fost dat jos, nu de polițiști, ci de preoți”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila, Laura Dan.

Despre incident au aflat și reprezentanții Arhiepiscopiei Dunărea de Jos. Aceștia au început o anchetă și le-au solicitat preoților să evite conflictele care ar putea să apară în timpul campaniei pentru referendum.

„Se face o verificare ca să aflăm despre ce este vorba. Am sfătuit preoții să evite conflictele, preoții sunt oameni ai păcii, certurile nu ne fac bine. Probabil, ei au făcut cum au cerut polițiștii, ca să aplaneze”, a declarat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Dunărea de Jos, Rareș Bucur.

Reprezentanții Coaliției pentru Familie contestă decizia BEJ, susținând că decizia nu a fost comunicată și nu este publică, ceea ce ar reprezenta un abuz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri