Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Ion Aliman, primarul din Deveselu, județul Olt, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită, potrivit unui comunicat al instituției. Deveselu este comuna unde este amplasat scutul antirachetă realizat de SUA și preluat de NATO.

DNA îl acuză pe Aliman că, în ianuarie 2015, în contextul derulării unui contract de execuție lucrări („Modernizare drumuri în comuna Deveselu, jud. Olt, 11,517 km – Asfaltare”), Ion Aliman ar fi cerut direct reprezentantului unei Asocieri de firme (martor în dosar) suma de 50.000 lei și a acceptat promisiunea acestuia din urmă de a-i remite suma de 70.000 lei (ce reprezenta un procent de 5% din contravaloarea unor lucrări deja executate la construcția unei porțiuni din contractul menționat, respectiv un drum în lungime de 620 m).

Aliman ar fi condiționat de plata deblocarea și efectuarea, de către unitatea administrativ-teritorială, a unei plăți la care societatea comercială era îndreptățită, în procedura de derulare a contractului de execuție lucrări, transmite DNA.

Remiterea efectivă a banilor nu a mai avut loc, deși ulterior consumării faptei de luare de mită (în forma pretinderii), au avut loc discuții între inculpatul Aliman Ion și reprezentantul societății comerciale privind modalitatea de remitere.

128 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here