Caută
Close this search box.

Primarul pesedist din Deveselu a cerut şpagă pentru drumul către Scutul Antirachetă

Detalii inedite ies la iveală din rechizitoriul primarului PSD din Deveselu, Ion Aliman, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită.

În 2015, edilul ar fi cerut şpagă 70.000 de lei, reprezentând un comision de 5% din contractul de reabilitare de drumuri comunale din localitate, printre care şi drumul militar de 620 de metri care leagă DN 54 Caracal – Corabia de baza militară de la Deveselu, unde se află scutul militar antirachetă al NATO, susțin procurorii.

“Inculpatul Aliman Ion a dorit să ţină blocaţi aceşti bani până la momentul negocierii şi stabilirii unui comision, pentru sine, cu titlu de mită, în legătură cu drumul militar ce fusese finalizat de SC (…..) SRL la 17.06.2013, aşa cum rezultă şi din declaraţiile martorului (…..)”, se arată în rechizitoriul ce a fost pus la dispoziţia G4Media.ro de către DNA în formă anonimizată, în baza legii 544/2001.

Contractul de reabilitare era în valoare de peste 9,2 milioane de lei. Numai drumul militar a costat aproape 1,3 milioane de lei, potrivit documentului DNA. Până la urmă, primarul nu a mai primit banii şi procurorii l-au trimis în judecată pentru infracţiunea de luare de mită “sub forma pretinderii”. Firma care a realizat lucrările este Construct Plus din Giurgiu. a lui Mădălin Stan, finul lui Nelu Iordache, un alt afacerist cu probleme penale la DNA.

“Noi ne pregătim să ne îndeplinim partea de promisiuni, şi anume că vom reuşi să terminăm în timp util lucrările elementare de care atât ei, partea americană, cât şi locuitorii comunei Deveselu au nevoie”, declara primarul comunei Deveselu, Ion Aliman, pentru Adevărul, în februarie 2013, la începerea lucrărilor de amenajare a bazei militare de la Deveselu.

Lucrările privind baza militară care găzduieşte scutul antirachetă au costat Guvernul SUA 400 de milioane de dolari. Se adaugă 20 de milioane de dolari cheltuiţi anual pentru funcţionarea sistemului, potrivit oficialilor americani. Ulterior, scutul a intrat în jurisdicția NATO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri