Caută
Close this search box.

Primul laborator de cloud din România. Studenții timișoreni au acces la putere de calcul nelimitată

Primul laborator în cloud din România a fost deschis la Universitatea de Vest Timișoara, cu sprijinul Microsoft. Laboratorul oferă acces la resurse computaționale și putere de calcul nelimitată.

Proiectul „Cloud-Enabled Laboratory” dezvoltat de Microsoft la Universitatea de Vest din Timișoara a deschis, la finele acestei săptămâni, un laborator de informatică în cloud ce poate răspunde oricăror nevoi de curriculum sau cercetare.

Oferind puncte de acces către resurse cloud, laboratorul poate fi folosit pentru desfășurarea procesului de predare clasic, pentru implementarea de proiecte de cercetare cât și pentru start-up-uri de tehnologie care vor să prototipeze și să dezvolte platforme noi, având acces la cele mai moderne tehnologii.

Sistemul este construit pe un concept „on-demand”.

Citeste șiTragedie! Un preot din Giurgiu a omorât un motociclist

Cu alte cuvinte, utilizatorii își pot crea și singuri infrastructura necesară, evitând timpii de așteptare și întregul proces de achiziție presupus de crearea unei soluții tradiționale (cum ar fi un datacenter); mai mult, fiind vorba de instrumente cloud, eficiența economică e de un ordin de magnitudine mai mare – resursele de calcul fiind create virtual și utilizate doar pentru orele sau zilele necesare proiectului.

Acest gen de flexibilitate face din laboratorul Microsoft din Universitatea de Vest un instrument extrem de versatil ce se pretează a fi folosit la un număr nelimitat de scenarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri