Caută
Close this search box.

PSD ar urma să se reunească luni în Biroul Permanent Naţional

dragnea

Biroul Permanent Național al PSD se reunește luni, potrivit Realitatea Tv. Este prima întâlnire pe care social-democrații o au după referendumul pentru redefinirea familiei.

Şedinţa BPN pregăteşte o întâlnire de foc pe care o va avea partidul în care trebuie să fie decisă soarta Guvernului Dăncilă şi să se găsească o explicaţie pentru eşecul referendumului pe care PSD s-a angajat că îl va susţine, anunţă Realitatea Tv.

Reamintim că liderul PSD Liviu Dragnea a susținut, în prima sa ieșire publică după referendumul pentru redefinirea familiei, că invalidarea referendumului nu este un eșec al PSD, deoarece partidul nu a făcut campanie pentru a scoate oamenii la vot, ci doar pentru a-i informa. Dragnea a făcut aluzie și la eliminarea cvorumului la referendumuri, întrucât acesta „inhibă” populația să iasă la vot.

De asemenea, liderul PSD a afirmat și că boicotul este pedepsit prin lege, deși nu există niciun act legislativ în vigoare în acest sens.

„Nu trebuie să justific eu, am văzut tot felul de analize. Sunt câteva constatări: noi stăm agățați de un număr ipotetic de oameni care ar putea fi prezenți la referendum. Toți știm că sunt milioane de români în afara țării, care au drept de vot. Acest cvorum, indiferent că e 30% sau 50%, se dovedește încă o dată că, de fapt, diminuează sau inhibă prezența la vot. Dintr-un motiv foarte simplu. Cei care sunt împotriva întrebării de la referendum au la îndemână un mijloc, care sigur că e pedepsit de lege, dar nimeni nu îl aplică, și anume boicotul. Eu am spus asta în mai multe rânduri: în momentul în care ar fi un referendum fără prag s-ar mări prezența”, a declarat Liviu Dragnea.

„S-a spus că e referendumul meu, referendumul PSD-ului. Am auzit chiar oameni de foarte bună-credință că ar fi un interes al meu sau al PSD. Până la urmă, a fost o voință de participare de 4 milioane de români, alții au boicotat, ăsta e rezultatul și mergem mai departe. Nu putem să facem o analiză în PSD pentru că nu au fost niște alegeri la care să fi participat PSD. Am spus că PSD nu face campanie pentru a îndemna oamenii să voteze într-un fel sau altul, ci doar o campanie de informare.”, a adăugat liderul PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri