Caută
Close this search box.

Schimbări masive în handbal, Vlad Caba vine tare la federație

Vlad Caba a fost propus pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Tehnico-Metodice din cadrul Federaţiei Române de Handbal. Directorul tehnic al echipelor de la CSM Bucureşti a fost validat de membrii Consiliului de Administraţie.

Vlad Caba va lucra alături de alţi trei personaje marcante provenite din mediul universitar, fără interese personale, este vorba despre Petru Ghervan, Alexandru Axinte şi Paul Mihăilă. Toţi patru au în spate o experienţă vastă în domeniul handbalului, coloană vertebrală şi cu siguranţă nu vor accepta doar un rol decorativ.

Una din sarcinile Comisiei va fi să analizeze rapoartele înainte de a fi prezentate, astfel încât membrii, atunci când se adună, să nu mai fie puşi în faţa faptelor împlinite. De asemenea, noul for de conducere îşi doreşte ca staff-urile echipelor naţionale să prezinte un protocol, în sensul de a prezenta o participare la un Campionat European, Mondial, etc, ceea ce nu a existat până acum. Selecţionerilor le va fi prezentat şi un model, astfel încât analiza să nu sune doar a jurnal de bord. De genul ”ne-am adunat, ne-am antrenat, au participat x sportivi”

Comisia Tehnico-Metodică va avea un rol foarte important şi la numirea antrenorilor echipelor naţionale, cel puţin la nivel de juniori şi tineret. Viitorii antrenori care vor fi numiţi ar trebui să treacă printr-un concurs de analiză! De asemenea, să respecte nişte idei legate de modul de pregătire, de conceptul de joc.

Tot azi, în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie s-a validat şi noua Comiei de Arbitri. Vasile Pavel a fost confirmat pentru funcţia de preşedinte. Gheorghe Bejinariu va fi vicepreşedinte, Horaţiu Belu – secretar general. Din Comisie vor mai face parte Nicolae Popa şi Jean Mateescu! Ultimul a fost în mandatele lui Cristian Gaţu un membru marcant al arbitrajului românesc.

În schimb, Doru Manea nu mai este preşedintele Comisiei Centrale de Observatori Comitetul Director l-a propus pe Radu Chirvase, dar acesta nu a fost validat de Consiliul de Administraţie. La voturi a fosr 12-4 împotrivă. În acest condiţii, Cristina Vărzaru va fi ”interimar” la acest departament, până la validarea unui nou preşedinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri