Caută
Close this search box.

Șeful FMI apără rata dobânzii băncii federale după ce Trump a numit „Fed-ul nebun”

Șeful FMI, Christine Lagarde, a apărat, joi, creșterea dobânzilor băncii centrale într-o mustrare ascunsă lui Donald Trump după ce președintele american a acuzat politicile „nebune” ale Fed-ului pentru a contribui la turbulențele de pe piețele financiare, informează AFP.

Comentariile Christinei Lagarde au apărut în contextul vânzărilor de pe piața globală care au urmat după comentariile lui Trump, subliniind creșterea volatilității financiare pe care FMI o va aborda la întâlnirile sale anuale din această săptămână din Bali. Lagarde a declarat că majorările ratelor băncii centrale, cum ar fi cele ale politicii de stabilire a US Federal Reserve au fost justificate prin principii fundamentale. „Este evident o evoluție necesară pentru acele economii care arată o creștere mult îmbunătățită, o inflație ridicată … șomajul este extrem de scăzut”, a declarat ea într-un briefing de presă de la Bali. „Este inevitabil ca băncile centrale să ia deciziile pe care le iau”.

După ce Wall Street a scăzut miercuri, Trump a declarat că Rezerva Federală „face o greșeală”. „Cred că Fed a devenit nebun”, a spus el.

Comentariile șefului FMI sunt din nou în contradicție cu declarațiile președintelui american, aceasta în mai multe rânduri a atras atenția asupra politicii economice americane și a „războiului comercial” cu China. Christine Lagarde a avertizat că politica de tarifare a lui Trump și „războiul” dintre cele două puteri ar putea afecta creșterea economiei globale. Drept rezultat FMI, marți, a redus perspectiva creșterii PIB-ului mondial cu două zecimi la 3,7 la sută pentru 2018 și 2019, invocând incertitudinea economică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri