Caută
Close this search box.

Şeful Interpol din Costa Rica explică de ce a fost arestată abia acum Udrea şi cum s-a predat Bica

Udrea si Bica

Şeful Interpol din Costa Rica, Gustavo Chinchilla, a declarat, într-un interviu pentru Antena 3, difuzat miercuri seară, că nu a avut nici un contact cu Elena Udrea până la momentul reţinerii ei, pe stradă, în timp ce Alina Bica fusese la el în audienţă în urmă cu patru luni, însoţită de avocaţi, care au lăsat datele de contact, dar nu şi adresa. El a spus că nu a ştiut despre Bica până în acel moment.

„Într-o audienţă, doamna Alina Bica s-a prezentat la biroul Interpol însoţită de consilierii săi legali, într-un mod foarte politicos. La acel moment nu ne-a oferit locaţia, dar am păstrat contactul cu avocaţii ei, care ne-au lăsat date de contact”, a spus el.

Întrebat dacă o cunoştea dinainte pe Alina Bica, Gustavo Chinchilla a spus că nu a ştiut despre ea.

„Cu doamna Elena Udrea nu am avut nici un tip de contact, nici un tip de abordare. Imediat după reţinerea doamnei Elena, unul dintre avocaţii doamnei Alina Bica ne-a contactat şi eu i-am spus că era timpul să se predea, că cel mai bine era să se prezinte singură la Tribunalul Penal (…) din San Jose.

Dar el mi-a spus că urma să vorbească cu doamna Bica şi că apoi ne va contacta din nou. Totuşi, procedura judiciară nu se poate pune pe stand by, trebuie urmată”, a afirmat şeful biroului Interpol Costa Rica.

Întrebat de ce acţiunea a fost organizată pe 3 octombrie, în condiţiile în care exista din 21 august rezoluţie a unui judecător penal pentru reţinere, şeful Interpol Costa Rica a spus că se încearcă găsirea celui mai bun moment pentru arestare.

„La biroul nostru încercăm să găsim cel mai bun moment să efectuăm arestarea şi în acest sens lucrăm la fiecare caz în parte, iar în cazul celor două doamne ni s-a părut că atunci este momentul oportun pentru arestare”, a declarat Gustavo Chinchillla.

”Nu a intervenit nici o presiune internă sau externă” pentru reținerea Elenei Udrea și a Alinei Bica.

El a mai spus că pe parcursul procedurii penale Elena Udrea şi Alina Bica au dreptul, potrivit legislaţiei din Costa Rica, de a declara mai multe recursuri faţă de decizia de arestare şi de a cere înlocuirea cu o altă măsură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri