Caută
Close this search box.

Situație dificilă în închisoare pentru Udrea și Bica. Își negociază dur minutele petrecute la telefon

Udrea si Bica

Jose Miguel Villalobos, un fost ministru al Justiției din Costa Rica, a vorbit despre condițiile de detenție din închisoarea unde au fost duse Elena Udrea și Alina Bica, după ce au fost reținute de interpol.

Deţinuţii au ore fixe stabilite pentru a putea da telefoane. De exemplu, ora 16:00 după-amiază. La ora 16:00, deţinutul se duce la telefonul public şi poate suna sau poate fi sunat. Pot fi zece, cinci minute, depinde. Dacă este un deţinut străin, poate vorbi cu şeful de penitenciar, pentru că nu e acelaşi lucru să suni în Costa Rica sau în străinătate, din cauza diferenţei de fus orar”, spune avocatul costarican.

Referitor la regimul vizitelor, Elena Udrea și Alina Bica pot primi vizita avocaților zilnic, în timp ce membrii familiei pot veni doar în weekend.

„Regimul vizitelor este următorul: avocatul îşi poate vizita clienta oricând între 8 dimineaţa şi patru după masă. Inclusiv sâmbăta. Nu duminica. Rudele pot efectua vizite sâmbătă sau duminică. De luni până vineri, nu, decât dacă e o vizită specială, aprobată de directorul penitrenciarului. Vizitele pot dura trei sau patru ore. Vizitatorul poate să-i ducă deţinutului mâncare în orice zi. Trebuie să completeze o fişă în care declară că nu a introdus nimic în mâncare”, a precizat Jose Miguel Villalobos.

Elena Udrea și Alina Bica sunt închise într-o închisoare din capitala San Jose, pe numele lor fiind emis un mandat de arest preventiv pentru două luni.

Româncele au făcut apel la această decizie, după ce statul român a cerut extrădarea celor două.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri