Caută
Close this search box.

Sorin Blejnar, 6 ani de închisoare cu executare. Urmează camarila

Ceea ce era de domeniul evidenței a prins contur juridic: Tribunalul Bucureşti l-a condamnat joi pe fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Sorin Blejnar, la șase ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Instanţa a mai dispus confiscarea sumei de 12.513.894 lei de la Blejnar şi menţinerea sechestrului pe averea acestuia până la concurenţa acestei sume.

Desigur, în această fază decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Sorin Blejnar a fost trimis în judecată de DNA Ploieşti în decembrie 2016, fiind acuzat că, în cursul anului 2011, în contextul iniţierii unor proceduri de achiziţii publice la nivelul ANAF, a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul instituţiei publice respective.

După Sorin Blejnar urmează o întreagă camarilă de foști (sau încă actuali) funcționari de stat, de prin ANAF sau Direcția Vămilor, care au stat mereu în ”spatele” său. Dintre aceia care – între altele – locuiesc și acum în vile greu de străbătut (prin interior) chiar și cu mașina. Sau cu Porsche-le, evident. Funcționari care ar stârni până și invidia unor, să zicem, americani multimilionari în dolari. Și pe care (vorbim de ai noștri) parcă nu ia văzut nimeni. Până acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri