Caută
Close this search box.

Suspectul care a trimis 13 bombe prin poștă a fost arestat și este fan Donald Trump

Un fan a lui Donald Trump din Florida a fost arestat și a fost acuzat vineri de trimiterea a 13 bombe către oponenții președintelui american într-o agitație care a inflamat țara înaintea alegerilor-cheie, relatează AFP.

Cesar Sayoc, în vârstă de 56 de ani, un republican înregistrat cu antecedente penale și care și-a raportat trecutul de stripper, s-a născut în New York și a trăit într-o camionetă acoperită cu autocolante pro-Trump și anti-liberale a fost arestat în fața unui mall din Florida. Camionul a fost confiscat și Sayoc a fost acuzat de cinci crime federale, inclusiv expedierea de explozivi și amenințări împotriva foștilor președinți, a anunțat procurorul general Jeff Sessions. Dacă va fi judecat și condamnat, el se confruntă cu până la 48 de ani de închisoare în ceea ce politicienii au condamnat drept terorism intern.

„Credem că am prins persoana potrivită, dar … mai sunt încă multe de făcut, ceea ce înseamnă că există încă o mulțime de întrebări fără răspuns”, a declarat directorul FBI, Christopher Wray, într-o conferință de presă. Cele 13 bombe au fost trimise prin poștă, multe dintre ele prin intermediul unui centru de prelucrare a serviciilor poștale din SUA din Florida, iar Sayoc a fost urmărit pe baza amprentelor digitale și posibilelor dovezi ADN, au spus agenții. Președintele republican a felicitat aplicarea legii pentru ceea ce el a numit o „ muncă fantastică”.

Vorbind vineri în fața suporterilor săi în cadrul campaniei electorale în Carolina de Nord, Trump a numit atacurile „acte teroriste” care trebuiau pedepsite „cu toată puterea legii”. „Violența politică nu trebuie să fie niciodată permisă în America și voi face tot ce-mi stă în putință pentru a o opri”.

Sayoc este acuzat de expedierea unor explozibili la 11 proeminenți democrați sau critici liberali ai președintelui, printre care fostul președinte Barack Obama și adversarul lui Trump în alegerile prezidențiale din 2016, Hillary Clinton.

Celelalte ținte au fost fostul vicepreședinte Joe Biden, starul de la Hollywood Robert De Niro, miliardarul George Soros, fostul director al CIA, John Brennan, fostul șef de informații James Clapper, fostul avocat general Eric Holder, congresmanul Maxine Waters, senatorii Cory Booker și Kamala Harris.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri