Caută
Close this search box.

Tăriceanu și Dragnea, noi neînțelegeri pe Legea Offshore

Liderii coaliţiei de guvernare Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu nu au reuşit să ajungă la un consens în legătură cu Legea offshore, la întrevederea de vineri din Parlament. Deputaţii nu vor vota nici săptămâna viitoare proiectul Legii offshore, anunță Mediafax.

La discuţiile din biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor pe marginea Legii care stabileşte modul de exploatare al gazelor din Marea Neagră a participat şi deputatul ALDE, Varujan Vosganian, Andrei Gerea şi Daniel Chiţoiu.

De asemenea, o întâlnire va avea loc, săptămâna viitoare, între membrii ALDE şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, pentru a ajunge la un consens asupra formei legii offshore, au adăugat sursele menţionate.

Chiar dacă cererea de retrimitere la Comisii, votată în plenul de miercuri al Camerei Deputaţilor a venit din partea liderului UDMR, Kelemen Hunor, şi parlamentarii ALDE au fost nemulţumiţi de cele mai recente modificări ale Legii offshore făcute de către PSD.

Astfel, preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, declara miercuri, referindu-se la proiectul legii offshore, că deputaţii ALDE care fac parte din Comisia de industrii au „fost luaţi pe nepregătite cu serie de modificări prezentate la comisie în ultimul moment”.

Cu toate acestea, Tăriceanu a negat existenţa unor tensiuni politice în interiorul coaliţiei de guvernare.

„Comisia trebuie să integreze la dezbatere opinia Guvernului care nu exista, trebuie să aibă de asemenea punctul de vedere ai Asociaţiilor Concesionarilor Exploatărilor Maritime. E o problemă mai degrabă de proceduri. Nu e o problemă de politică cu PSD. Deci e o problemă legată de câştigul statului şi în al doilea rând de securitatea statului care profită de această lege”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, citat de Mediafax.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri