Caută
Close this search box.

Tăriceanu şi Toader, neconcordanțe: HG din 2005 stabilea ca Parchetul General să încheie protocol cu SRI

călin popescu Tăriceanu

Documentul care aruncă în aer minciunile lui Dragnea și Tăriceanu este hotărârea de guvern la care s-a referit chiar preşedintele Senatului.

Augustin Lazăr eplicase anterior că HG-ul adoptat în 2005 de Cabinetul Tăriceanu obliga Parchetul General, dar nu numai, în planul de acțiune, la încheierea unor protocoale cu SRI, SIE și CSAT.

La consultarea Hotărârii de Guvern 231 din anul 2005, se poate vedea că planul de acțiune prevede „protocoale semnate de instituțiile implicate”, iar la responsabili este nominalizat, între alții, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Hotărârea de guvern 231 din 2005 prevede la articolul 2:

„Se aprobă Planul de acţiune pentru implementarea Strategiei naţionale anticorupţie pe perioada 2005-2007, prevăzut în anexa nr. 2”.

Anexa numărul 2 prevede, la rubrica ”Indicatori de evaluare a stadiului realizării măsurii”, următorul indicator: „Protocoale semnate de instituţiile implicate”. La categoria responsabili, figurează următoarele instituții: „CSAT, SRI, SIE, structurile de informații departamentele MFP, MJ, MAI, ONPCSB, PNA si PICCJ”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri