Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a susţinut, duminică, la Bacău, că în Europa sunt ţări mult mai corupte decât România, exemplificând în acest sens cu Olanda, Danemarca şi Germania. „România nu poate să fie etichetată campioană în condiţiile în care acolo sunt mari scandaluri de corupţie”, a spus Tăriceanu.

„Sunt alte ţări, şi nu vreau să pronunţ niciun nume pentru că nu vreau să jignesc pe nimeni, sunt multe alte ţări în care nivelul corupţiei este cu mult mai ridicat decât în România”, a declarat Tăriceanu la Bacău, la Conferinţa judeţeană a ALDE.

Însă, imediat, Tăriceanu a uitat că nu vrea să dea nume şi a spus că în Olanda, Danemarca şi Germania corupţia este mult mai mare decât în România.

„Sunt oameni care ne-au făcut extrem de rău pentru că au promovat această imagine în exterior, România, ţara cea mai coruptă. Şi am să vă dau câteva exemple. În Europa sunt ţări mari care sunt zguduite de mari scandaluri de corupţie. În Olanda, banca ING a trebui să plătească, într-o înţelegere, atenţie, nu în urma unei condamnări, au recunoscut imediat, fiind acuzaţi de spălare de bani, au plătit 900 de milioane de euro amendă. În Danemarca, care este considerată una dintre ţările care nu există corupţie, nu există corupţie pentru că tot aşa, o bancă acuzată de spălare de bani a plătit un miliard de euro. În Germania, care ne dă lecţii, firma Volkswagen a fost prinsă cu mâţa-n sac, cu emisiile de dioxid de carbon trucate. Amenzi de miliarde şi miliarde de euro.

În România, îmi pare rău pentru aceste ţări, nu există niciun scandal major de corupţie. România nu poate să fie etichetată campioană în condiţiile în care acolo avem situaţii de acest gen. Şi listă ar putea să continue”, a susţinut Tăriceanu.

40 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 8 =