Transportatorul aerian de stat Tarom a anunţat marţi că a devenit partener oficial al proiectului „Timişoara Capitală Culturală Europeană”, după ce a raportat o creştere de trei ori a numărului de pasageri din acest oraş, conform News.ro

”Anunţăm semnarea oficială a Acordului de parteneriat cu Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021”, arată un comunicat emis marţi de companie.

Aeronava Tarom “botezată” Timişoara va avea aplicată identitatea vizuală a Capitalei Europene a Culturii.

“În ultimul an aproape am triplat numărul de pasageri din Timişoara. Am deschis patru rute noi, prin care am conectat Timişoara la Europa. Recunoaştem potenţialul acestui pol de dezvoltare regională şi vrem să fim parte a acestui proces de creştere. De astăzi suntem transportator oficial pentru tot ce implică proiectul Timişoara Capitală Culturală Europeană”, a declarat directorul general al companiei, Werner Wolff.

Tarom va susţine acest proiect începând de astăzi şi până în 2021, inclusiv prin reduceri acordate partenerilor proiectului, artiştilor şi membrilor asociaţiei.

”Contăm pe o creştere exponenţială a numărului de pasageri cu ocazia evenimentelor organizate de partenerul nostru, Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021”, mai spune reprezentantul Tarom.

Tarom are circa 1.850 de salariaţi şi operează în prezent pe zborurile externe şi interne cu o flotă de 25 de aeronave.

Pe 16 iulie, compania a semnat un contract pentru achiziţia a cinci aeronave Boeing 737-MAX 8, construite special pentru Tarom. Cele cinci avioane au un preţ de catalog de 586 milioane dolari şi vor fi livrate până în anul 2023.

În plus, compania vrea să schimbe 13 avioane din flotă, urmând să dea un anunţ în acest sens

147 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here