Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat, miercuri, la dezbaterile din Parlamentul European privind situația statului de drept din România, că va continua dialogul cu autoritățile din România și CE va fi brutal de sinceră în evaluare, dacă trebuie.

Timmermans a mai precizat că demersurile din Parlamentul European sunt în favoarea cetățenilor români și nu împotriva lor, precizarea venind în contextul în care, susține acesta, s-a susținut că a criticat țara și nu guvernul Român.

„Ne pasa ce se intampla cu poporul roman. Ne asiguram ca sistemul in care traiesc coruptia e combatuta si eliminata din societatea si ca se respecta drepturile omului. (..) Eu voi continua dialogul cu guvernul roman. Voi transmite intrebari detaliate guvernului Romaniei si voi cere sa raspunda la intrebari pentru a rezolva aceste probleme. Miza acestui proces e extrem de mare pentru viitorul UE si e la fel de importanta pentru poporul roman. Daca Comisia Europenă trebuie sa fie brutal de sincera in evaluare, o vom face, daca trebuie sa folosim alte mijloace o vom face. Nu e o amenintare. Uneori am senzatia de deja vu all over again. Când eu critic pe cineva, aduc imediat standarde duble și nu e atac asupra guvernului, ci asupra unei tari. Sper ca e clar ca facem acest lucruri pentru poporul roman si nu imptriva . Cer guvernului inca o data pastrarea dialogulului și respectarea recomandărilor CE”, a spus Timmermans.

137 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 5 =