Caută
Close this search box.

Timmermans: Imaginile din 10 august le-am văzut cu toţii. Nu ar fi oameni pe care să-i defineşti ca huligani

Parlamentul European

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a trimis mesaje dure guvernului Dăncilă şi a răspuns mai mult interpelări din partea mai multor politicieni români.

Comisia LIBE din Parlamentul European s-a reunit luni seară la Strasbourg, într-o şedinţă extraordinară, pentru a dezbate situaţia în care se află România.

„Demonstraţiile – se anchetează să vedem care va fi rezultatul anchetelor, dar imaginile le-am văzut cu toţii şi am văzut mărturiile de după. Nu ar fi oameni pe care să-i defineşti ca huligani sau care în mod normal ar crea probleme de ordine publică, dar să aşteptăm rezultatul anchetelor şi apoi vom vedea.

Nu am criticat decizia CCR, doar am menţionat că preşedintele nu a dorit să o demită pe Kovesi. În ce priveşte demiterea şefei DNA – CCR l-a obligat pe președinte, care inițial s-a opus, să fie de acord cu această decizie.

Aş vrea să amintesc că activitatea DNA a fost unul dintre motivele principale pentru care ultimul raport MCV din ianuarie 2017 a fost mai degrabă unul pozitiv.

În privinţa referendumului, UE nu are competenţe în acest domeniu. Dreptul familiei e de competenţa statelor membre.

Cred în valorile familiei, sunt soţ, tată, am patru copii, însă nu vreau ca valorile familiei să fie transformate în argumente pentru a justifica homofobia sau a respinge alte tipuri de familie.

„Nu vom ezita să aducem în fața instanței Guvernul român”

Procedura de evaluare a procurorului general ridică îngrijorare.

Monitorizăm cadrul juridic din România pentru a vedea dacă banii europeni nu sunt fraudați.

Acum există riscul real ca România să facă pași înapoi în ceea ce privește lupta anticorupție.

Fac un apel la autoritățile de la București să regândească modificările aduse legislației din domeniu. Ar fi o tragedie dacă în ultimul kilometru al maratonului ați începe să alergați în cealaltă direcție.

Nu vom ezita să aducem în fața instanței Guvernul român dacă nu va da curs recomandărilor noastre din MCV”, a avertizat Timmermans.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri