Caută
Close this search box.

Toader îi aminteşte cu subînţeles lui Iohannis de criza Kovesi

toader

Tudorel Toader a reacţionat la declaraţiile lui Klaus Iohannis privind propunerea pentru şefia DNA şi a precizat că trebuie făcută o deosebire între declaraţiile politice şi cele juridice, subliniind că preşedintele îşi va aminti, cu siguranţă, decizia CCR despre numirea procurorilor de rang înalt.

„În legătură cu candidata la şefia DNA, eu aş face o precizare prealabilă, să facem deosebirea dintre declaraţiile politice, declaraţiile electorale şi cele cu un conţinut riguros juridic. Acum, cu privire la desemnarea peocurorului şef la DNA, discutăm despre legalitate.

Oportunitatea numirii sau propunerii unui procuror pentru competenţele manageriale pe care le are, oportunitatea şi competenţele sunt stabilite prin art. 132 din Constituţie şi clarificate prin decizia recentă a Curtţii Constituţionale.

Legalitatea este o obligaţie generală, este scrisă chiar în art. 1 din Constituţie, unde se spune că respectarea legii şi a Constituţei este obligatorie”, a declarat Tudorel Toader, la Antena3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri