Caută
Close this search box.

Tragedie în sport: a murit legendarul fotbalist Ilie Balaci, liderul Craiovei Maxima

UPDATE. Cauza morții: atac vascular-cerebral (AVC).

Fostul mare fotbalist al Craiovei Maxima, Ilie Balaci, a ajuns duminică dimineața în stare gravă la spital, în Craiova, după ce a suferit duminică dimineață un stop cardio-respirator.

Medicii s-au luptat să îl resusciteze, însă, conform Gazetei de Sud, nu a mai răspuns  răspuns la niciun fel de stimuli.

Ilie Balaci s-a născut pe 8 septembrie 1956, în comuna  Bistrețjudețul Dolj. Supranumit și „Minunea blondă”, Balaci a rămas unul dintre cei mai mari jucători români de fotbal. Cariera sa de fotbalist se leagă de marile succese obținute de Universitatea Craiova la începutul anilor 1980. Din păcate, a avut un final prematur de carieră, din cauza deselor accidentări. Cea mai gravă dintre ele, care practic a pus punct carierei de fotbalist a lui Balaci, a fost provocată de fundașul băimărean Grigore Arezanov, într-un meci de campionat, jucat la Baia Mare, la 21 februarie 1984.

Balaci şi-a petrecut cea mai mare carieră de fotbalist la Universitatea Craiova (1973-1984). El a mai evoluat la FC Olt şi la Dinamo. Ilie Balaci a îmbrăcat de 65 de ori tricoul echipei naţionale, pentru care a marcat opt goluri.

Ca antrenor a avut performanțe notabile cu echipe din Africa de nord și zona țărilor arabe.

În martie 2008 a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a, pentru participarea la Campionatul European din 1984 și pentru întreaga activitate.

Condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să-l odihnească ! (foto fanatik.ro)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri