Caută
Close this search box.

Transplant de cord la Tîrgu Mureș. Un arădean a primit o inimă nouă

Un arădean de 38 de ani a primit, duminică, o inimă nouă. Transplantul a fost la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară de la Târgu Mureş şi a durat aproximativ zece ore, cordul fiind prelevat de la o pacientă de 43 din Cluj, de ani aflată în moarte cerebrală.

Acesta a fost al patrulea transplant de cord efectuat în 2018 în România.

Horaţiu Suciu, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş, a anunţat duminică, efectuarea unui transplant de cord.

În decursul acestei zile, am efectuat un transplant cardiac la un pacient de 38 de ani din judeţul Arad cu un istoric medical destul de încărcat. Pacient operat acum trei ani într-un alt centru din România, când s-a efectuat o intervenţie chirurgicală cardiacă, în continuare pacientul dezvoltând o insuficienţă cardiacă şi o cardiomiopatie dialtativă, care l-a dus într-o situaţie limită, foarte gravă, era la limita resurselor terapeutice şi fizice ale organismului.

A fost o ocazie importantă că a apărut acest cord, care a fost prelevat la Cluj, de la o pacientă în vârstă de 43 de ani, aflată în moarte cerebrală, în urma unui anevrism cerebral rupt.

Pacienta se afla la Clinica de Neurochirurgie din Cluj-Napoca de unde a fost prelevat cordul în cursul acestei dimineţi.

Cordul a ajuns pe calea aerului, cu un elicopter SMURD în jurul orei 10,00. Intervenţia a decurs fără incidente deosebite”, a declarat pentru Agerpres dr. Horaţiu Suciu. La intervenție au participat șapte medici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri