Caută
Close this search box.

Tristetea cantecelor patriotice in zilele noastre

Nu, nu cantecele sunt triste; dimpotriva, au elan, energie, mesaje, acorduri majore, finaluri explozive…

In ultimii 30 de ani nu a mai fost educat acest simt patriotic, pentru tara, pentru NOI ca natiune. Si asa, ajungem sa confundam cantecul patriotic cu era comunista  cand se audiau destul de des aceste cantece. Mihai Viteazu, Stefan cel Mare, Iancu Jianu, eroii de la Marasesti, lupta pentru Ardeal au o conotatie istorica indelungata pentru romani, sunt cu adevarat epoci glorioase care au marcat existenta noastra ca popor.

Sub marca celor 100 de ani de la desavarsirea statului national roman, realizata prin unirea provinciilor romanesti cu Romania, insemnand Marea Unire de la 1918, s-au tot speculat diverse evenimente care nu marcau neaparat acest eveniment. Si chiar daca legatura este una directa, din pacate, patriotismul nu inseamna un imn sau o imagine ci o educatie in acest sens, o directie concreta pentru esenta noastra ca natie.

CORUL ACADEMIC RADIO, sub conducerea Maestrului Ciprian Tutu va invita joi, 25 Octombrie 2018 la Sala Radio, ora 19,00 pentru un concert acappella in care se aduc in mintile si urechile auditorilor piese cunoscute din anii in care Romania era o mandrie si o decizie de lupta pentru a o pastra ca tara si natiune.

Din pacate, generatiile actuale nu numai ca nu stiu aceste pise dar nu mai inteleg ce inseamna a lupta pentru „LIbertate”, pentru limba romana corecta  – aceasta  ramanand o comoara doar pentru cei plecati din tara si vorbind-o doar in familie, ce inseamna „Unire”  – cand inca generatii intregi spera la un viitor in afara Romaniei, ca nu mai suntem stapani pe munti, ape, codrii, aur cand totul s-a vandut fara nicio remuscare pentru strabunii care au luptat sa le tina averi ale stranepotilor lor.

Acest concert , ca si alte manifestari vizuale adevarate, speram ca este o constientizare pentru generatiile mature care isi amintesc si inteleg mesajul pieselor muzicale si un moment educativ pentru generatiile viitoare , o adevarata valorificare pentru a reincepe lupta pentru Romania deja formata acum 100 de ani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri