Caută
Close this search box.

Tudorel Toader: Am transmis preşedintelui Iohannis propunerea de numire a Adinei Florea la şefia DNA

UPDATE Astăzi am transmis către preşedintele României următoarele propuneri de numire în funcţii de conducere: Adina Florea – procuror-şef DNA; Elena Giorgiana Hosu – procuror-şef adjunct DIICOT; Florena-Esther Sterschi – procuror-şef la Secţia de resurse umane şi documentare din cadrul PICCJ!, a scris ministrul Justiţiei pe Facebook.

Ministrul Justiţiei anunţă astăzi dacă îi propune preşedintelui ca Adina Florea să fie noul şef al DNA! Tudorel Toader va analiza avizul negativ al CSM pentru cea pe care a propus-o în locul Laurei Codruţa Kovesi. Toader spunea că, indiferent de avizul CSM, care este doar unul consultativ, va trimite propunerea la Cotroceni, însă criticile au fost devastatoare.

Ministrul Justiției a primit de la CSM avizul motivat în ceea ce o privește pe Adina Florea-propunerea lui Tudorel Toader la șefia DNA. Un aviz negativ pe care ministrul a spus că-l va analiza astăzi. Dacă până la interviu, Tudorel Toader spunea că oricare o să fie avizul, care e oricum consultativ, el va trimite propunerea la președintele klaus Iohannis, acum însă spune că „Avizul va fi analizat in cursul zilei de luni, apoi se va decide referitor la procedura aflata in derulare !”

După o audiere de trei ore a Adinei Florea, secţia de procurori din CSM a remarcat rezistenţă scăzută la stres, o capacitate de analiză şi sinteză reduse, sincope privind onestitatea şi imparţialitatea, superficialitate. Daca o sa tina sau nu cont ministrul justitiei, trimite propunerea către președinte sau isi schimba alegerea?! Tudorel s-a întors vineri de la Strasbourg, îl întrebam si OUG pe justitie si de evaluarea lui Lazăr.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri