Caută
Close this search box.

Tudorel Toader, consecvent: Comisia de la Veneţia nu a luat în discuţie modificarile survenite prin OUG pentru modificarea legilor justiţiei

Tudorel Toader, ministrul Justiției, este consecvent în mesajele sale și declară: Comisa de la Veneţia nu a luat în discuţie modificarile survenite prin OUG pentru modificarea legilor justiţiei.

Tudorel Toader afirmă într-o postare pe Facebook că OUG privind justiţia, emisă de guvern în urmă cu o săptămână, nu a fost discutată de Comisia de la Veneţia, care ar urmă să emită un aviz pe această temă în luna decembrie. Mesajul ministrului se încheie cu avertismentul că postarea sa va fi ştearsă după o oră.

„Răspuns pentru cei ce nu vor să înţeleagă:Comisa de la Veneţia nu a luat în discuţie modificarile survenite prin OUG pentru modificarea legilor justiţiei”, afirmă Toader.

El precizează că „un astfel de aviz ar urma să fie adoptat la plenara din decembrie 2018”.

Postarea are şi un post scriptum: „mesajul va fi şters peste o oră”.

Într-o postare de duminică dimineaţă, Tudorel Toader preciza că OUG de modificare a legilor justiţiei este o lege civilă, nu penală şi prin urmare ”nu poate retroactiva”. El afirma că cerinţa de vechime pentru PICCJ este incidentă procurorilor delegaţi, iar pentru viitor se va aplica tuturor celor care vor să lucreze în PICCJ.

De asemenea, Toader a anunţat că, în mod formal, OUG urmează să fie transmisă Comisiei de la Veneţia spre examinare şi avizare, aviz care ar urma să fie adoptat la Plenara din decembrie 2018.

Comisia de la Veneţia a adoptat vineri, cu unele amendamente, opinia preliminară din iulie referitoare la legile justiţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri